Στις αρχές του Φλεβάρη, επιστήμονες εξέτασαν μία μούμια 200 ετών. Σήμερα όμως, μερικοί βουδιστές ισχυρίζονται ότι δεν είναι νεκρή, αλλά σε πολύ βαθύ κώμα!

Αυτή η καλοδιατηρημένη σωρός βρέθηκε κρυμμένη κάπου κόντα στη πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατόρ. Η αστυνομία υποθέτει πως κάποιος την έκρυψε, με σκοπό να την πουλήσει αργότερα παράνομα.Η μούμια βρέθηκε να κάθεται σε στάση διαολογισμού. Αυτή η χαρακτηριστική στάση με τα σταυρωμένα πόδια είναι πολύ κοινή για τους βουδιστές, τόσο με συμβολικό όσο και με πρακτικό νόημα. Σύμφωνα με τον δρ. Barry Kerzin, ένας βουδιστής μοναχός που ήταν γιατρός του Δαλάι Λάμα, πιστεύει πως η σωρός βρίσκεται σε μια πνευματική κατάσταση γνωστή ως «tukdam»:

Αν το άτομο καταφέρει να παραμείνει σε αυτή τη στάση για περισσότερο από 3 εβδομάδες – που σπάνια συμβαίνει – το σώμα του συρρικνώνεται σταδιακά και στο τέλος αυτό που απομένει από το άτομο είναι τα μαλλιά, τα νύχια και τα ρούχα του. Συνήθως, ανθρώποι που ζούνε κοντά στον μοναχό, βλέπουν για αρκετές μέρες ένα ουράνιο τόξο να λάμπει στον ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι έχει βρει ένα ουράνιο σώμα… Αυτή είναι η υψηλότερη πνευματική κατάσταση που μπορεί να βρεθεί κανείς.

Αυτό το ενδιαφέρον περιστατικό θυμίζει έναν άλλον μοναχό, τον Dashi-Dorzho Itigilov, που επίσης η καλοδιατηρημένη σωρός του είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων, το 1927. Όπως και σε αυτή τη περίπτωση, πολλοί βουδιστές πίστευαν ότι δεν ήτανν νεκρός, αλλά βρισκόταν σε κώμα.

Credits: TVP
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...