Μιλάει μέσα από το ΚΑΤ και εξιστορεί τα λεπτά που ακολούθησαν του φονικού – «Το παιδί μου δεν είχε καταλάβει ότι την σκότωσε, ήθελε να πάρει τα παιδιά της να πάει να ζήσει μακρυά», λέει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Μέσα από το ψυχρό δωμάτιο του ΚΑΤ που νοσηλεύεται αυτός και η σύντροφος του προσπαθούν να απαλύνουν το διπλό πόνο τους.

Αυτόν που προκλήθηκε από τους πυροβολισμούς του γαμπρού του αλλά και από εκείνον που προκλήθηκε από τις μαχαιριές που έριξε η κόρη τους, στην πρώην σύζυγο του άνδρα της.

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου παρόλο που είδε το χάρο με τα μάτια του βρίσκει τη δύναμη και σπάει τη σιωπή του στο protothema.gr για όσα συνέβησαν εδώ και λίγα 24ωρα και έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Όπως λέει αυτός ήταν που παρέδωσε την κόρη του στην αστυνομία, ενώ εξιστορεί ακόμη τα λεπτά που ακολούθησαν από το φονικό.

«Εγώ τη παρέδωσα τη κόρη μου στους αστυνομικούς. Την ημέρα που έγινε το συμβάν η κόρη μου έφυγε τρομαγμένη. Χτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν ο γιος μου. Μου λέει μπαμπά πάρε την αδερφή μου κάτι κακό έχει γίνει.

Την πήρα τηλέφωνο και έκλαιγε το παιδί μου. Είχε μαζί της πάρει και τον 20 μηνών γιο της. Μου λέει φοβισμένη η κόρη μου, μπαμπά να την τρομάξω ήθελα, με απείλησε ότι θα σκοτώσει τα παιδιά μου, δεν ήθελα να της κάνω κακό. Θέλω να φύγω μακριά από όλους και να μεγαλώσω τα παιδιά μου, μόνη μου.

Πήγαινε με κάπου μπαμπά. Δεν ήξερε ακόμα η κόρη μου ότι η άλλη γυναίκα είχε πεθάνει. Ήταν σοκαρισμένο το παιδί και δεν είχε καταλάβει ότι τη σκότωσε. Προσπαθούσα από το τηλέφωνο να την ηρεμήσω και να τη κάνω να σκεφτεί λογικά. Της έλεγα που θα πας μόνη σου μικρή κοπέλα με δυο παιδιά; Πώς θα ζήσεις κυνηγημένη από όλους; Πως θα τα μεγαλώσεις αυτά τα παιδιά; Έχει δυο αγοράκια μαζί του. Ο ένας γιος είναι 11 μηνών και το άλλο 20 μηνών. Τελικά ήρθε και με βρήκε μετανιωμένη και πήγαμε μαζί στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε το παιδάκι μου».

Ο πατέρας της 26χρονης που μαχαίρωσε την αντίζηλό της μίλησε και για το πώς ο γαμπρός του ήρθε με το όπλο να πάρει εκδίκηση.

«Έχω ένα χώρο όπου έχω τα μηχανήματά μου. Ασχολούμαι με χωματουργικές εργασίες. Αυτός την ώρα που ερχόταν προς εμένα με έπαιρνε τηλέφωνο από το αμάξι και με απειλούσε για τη ζωή μου. Το κατάλαβα ότι έρχεται να με βρεί. Όταν έφτασε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και από μακριά άρχισε να με πυροβολεί με ένα σούπερ μαγκνουμ. Τα σκάγια πέτυχαν και τη σύντροφο μου που ήταν εκεί κοντά εκείνη την ώρα. Της φώναζα, κρύψου μην σε σκοτώσει, φύγε από τη μέση. Μας πυροβόλησε και έφυγε».

Όπως υποστηρίζει στο protothema.gr ο Παναγιώτης Παπαιωάννου είχε προτρέψει πολλές φορές την κόρη του να τον αφήσει το συγκεκριμένο άνδρα γιατί το ένστικτο του πατέρα του έλεγε πως αυτός ο άνθρωπος δεν θα έκανε ποτέ ευτυχισμένη την κόρη του. Ενώ μιλά και για το θύμα πως ερχόταν και έβριζε και προκαλούσε συνεχώς την κόρη του.

«Τόσα χρόνια που είχε σχέση μαζί του, της έλεγα αυτός δεν μου φαίνεται καλός άνθρωπος.

Μην μπλέξεις μαζί του. Αυτός δεν είναι άνθρωπος για σωστή οικογένεια. Δεν με άκουγε το παιδί μου. Δεν με άκουγε. Τα τελευταία δυο χρόνια που απέκτησε τα δυο τα παιδάκια η κόρη μου μαζί του, τον είχα μέσα στο σπίτι μου. Πολλές φορές η μακαρίτισσα ερχόταν έξω από το σπίτι μου και έκανε φασαρίες. Φώναζε, έβριζε και τσακωνόταν με τη κόρη μου, λέγοντας πως θα κάνει κακό στα παιδιά. Τη προκαλούσε τη κόρη μου.«Είμαι πολύ πικραμένος από τη κόρη μου γιατί τόσα χρόνια της έλεγα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καλός για σένα, παράτησέ τον και αυτή δεν με άκουσε ποτέ».

Ο ίδιος και η σύντροφός του περιμένουν να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο για να επιστρέψουν σπίτι τους όπου έχουν να φροντίσουν και τα δυο τους εγγόνια.

Comments

comments