Αυτό το άρθρο βασίζεται σε ερώτηση του Reddit απευθυνόμενο προς τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για τα τελευταία λόγια ασθενών λίγο πριν πεθάνουν. Οι απαντήσεις τους είναι τόσο παράξενες, αλλά και συγκινητικές.

1. «Αλλά δεν ξέρω πως να φτάσω εκεί…» είπε ένας ηλικιωμένος άντρας που νοσηλευόταν. Δεν είχε μιλήσει για μέρες και πέθανε 2 ώρες αργότερα.12. Καρδιακή ΜΕΘ: Ένας άντρας που είχε άνοια και έβριζε σαν νταλικιέρης. Φαινόταν να έχει στιγμές διαύγειας και ζητούσε να δει τα αδέρφια του (που είχαν πεθάνει και οι δύο).

Μετά από καρδιακή αρρυθμία, με κοίταξε στα μάτια και είπε, «Έι, πως σε λένε;» Του απάντησα.

«Και τι κάνεις εδώ;»

«Είμαι νοσοκόμα. » Μετά από αυτό ήταν ήσυχος για λίγο και μετά είπε…

“Άντε γ******.»

Και πέθανε μετά από 20 λεπτά.

-Kabc

2

3. «Γύρνα σπίτι, μικρέ.» Δεν ήταν αυτά που έλεγε, αλλά ο τρόπος που το έλεγε, σαν να ήξερε ότι θα πέθαινε.

4. «Μοιάζεις με άγγελο,» μου είπε ένα ασθενής με άνοια και αλτχάιμερ μετά από μέρες σιωπής. Πέθανε την επόμενη μέρα.

-abbztract

3

5. «Γιατί μου συμβαίνει αυτό;» είπε ένας ασθενής που λίγο πριν αστειευόταν και μετά από λίγο έβγαζε αίμα από το στόμα του.

-Awk-Ward1

4

6. Ένας ασθενής στεκόταν δίπλα στο κρεβάτι του. Τον βοήθησα να ξαπλώσει και με ρώτησε γιατί βρίσκονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο δωμάτιο. Είχε δηλώσει να μην τον επαναφέρουν στη ζωή και μετά από λίγο πέθανε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι γι” αυτό.

-MoeGentry

7. Είχα έναν ασθενή που είχε εγκεφαλικό. Επανήλθε καλά, αλλά μετά έπαθε πνευμονία. Τα τελευταία λόγια που μου είπε στις 5 τα ξημερώματα ήταν: «Πήρες την κοπέλα του και θα καείς στην κόλαση γι” αυτό.» Όντως είχα κλέψει μια κοπέλα από ένα φίλο μου. Κατά κάποιο τρόπο το γνώριζε.

-Mclovinisawesome

8. Μια 83χρονη μου είπε «Είναι εδώ η μαμά μου. Φεύγουμε;» Πέθανε μερικά λεπτά αργότερα.

Μια άλλη κυρία είπε «Νομίζω ότι θα πεθάνω σήμερα…» Της πήραμε ζωτικές λειτουργίες και φαινόταν καλά. Ήταν σταθερή. Έπαθε καρδιακό μερικές ώρες αργότερα. Δεν ήταν τα τελευταία της λόγια, αλλά ήταν τα τελευταία που είπε σε μένα.

-Wee_Nerd

5

9. Είχα ελέγξει μια ασθενή στο τέλος της βάρδιάς μου και ήταν σε καλή κατάσταση. Τη ρώτησα πως τα πάει και μου απάντησε τραγουδώντας «Η παλιά γκρίζα φοράδα δεν είναι όπως παλιά» και με καληνύχτισε. Μέχρι το πρωί είχε πεθάνει.

-TheMarkHasBeenMade

10. Βοηθούσα μια ασθενή να βάλει μια κρέμα, όταν σταμάτησε, κοίταξε πάνω από τον ώμο μου και είπε «Ο Μπιλ είναι εδώ, πρέπει να φύγω» και γρήγορα σταμάτησε να αναπνέει. Διάβασα παλιά γράμματα και ο Μπιλ ήταν ο άντρας της που πέθανε.

-Jesspandapants

6

11. Μια 17χρονη μετά από τροχαίο: «Σας παρακαλώ, μη πείτε στους γονείς μου ότι έπινα αλκοόλ.”

-MedicPigBabySaver

7

12. Μια ασθενής κρατούσε το χέρι μου και γεμάτη αγωνία μου είπε «Έλα εδώ, κοίτα με! Βοήθησέ με!» Τότε έγειρε προς τα πίσω, πήρε μια τελευταία ανάσα και πέθανε.

-fallingstar24

13. Μια ασθενής είχε 10-12 πορτοκάλια στο τραπεζάκι της. Μιλήσαμε για πορτοκάλια για αρκετά λεπτά και μετά είπε «Κάτι πρόκειται να συμβεί.» Το ίδιο βράδυ πέθανε.

-clemdog14

14. Ένας άντρας ασθενής φώναξε προς μία νοσοκόμα «Έι άγγελε» ενώ κοιτούσε προς το σημείο που στεκόταν, αλλά όχι άμεσα προς αυτήν. Δε τον είχα ξανακούσει να την αποκαλεί «άγγελο». Πέθανε αργότερα το ίδιο βράδυ.

-DellamanoJ

15. Είχα μια ασθενή που θα έπαιρνε εξιτήριο. Την βοήθησα να σηκωθεί από την καρέκλα και να καθίσει στο κρεβάτι. Έκανε κάποιες χορευτικές κινήσεις μαζί μου για λίγο, τραγουδώντας ένα παλιό τραγούδι. Με καληνύχτησε και αποκοιμήθηκε. «Μην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά.» Πέθανε από επιπλοκές 4 ώρες αργότερα. Το πρώτο τραγούδι που άκουσα στο ράδιο ήταν το Shut Up and Dance, που με έκανε να φρικάρω για αρκετό καιρό.

-rabbitANDme

Credit: knowable.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...