Οι πατάτες είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό λαχανικό που το τρώμε σε οποιαδήποτε μορφή: τηγανιτές, ψητές, βραστές, ως συνοδευτικό, αλλά και ως κύριο πιάτο. Με την παρακάτω συνταγή σας προτείνουμε έναν άλλον τρόπο να δοκιμάσετε τις πατάτες: γεμιστές με τυρί και ψητές στο φούρνο! Είναι πανεύκολη συνταγή και θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Βήμα 1







1474021382103463

Ξεκινήστε κόβοντας μια πατάτα σε φέτες, αλλά προσέξτε η πατάτα να έχει απλά χαρακιές. Αυτό θα το πετύχετε με τη βοήθεια ενός ξύλινου κουταλιού.

Βήμα 2

2

Στη συνέχεια ανά χαρακιά ή ανά δύο προσθέστε κομμάτια αλατισμένου βουτύρου.

Βήμα 3

3

Πάρτε μια σκελίδα σκόρδου και αλείψτε ολόκληρη τη πατάτα.

Βήμα 4

4

Πασπαλήστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τη πατάτα για 60 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 5

5

Αφαιρέστε την πατάτα από τον φούρνο. Οι χαρακιές θα είναι ανοιχτές τώρα. Προσεκτικά προσθέστε κομμάτια από τυρί τσένταρ ή άλλο τυρί της επιλογής σας. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 6

6

Αφαιρέστε από φούρνο και προσθέστε από πάνω κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 7

7

Σερβίρετε και απολαύστε! Καλή σας όρεξη!

Credit: diply.com




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...