Οι περισσότεροι από εμάς αποψύχουν τα φαγητά που έχουν βγάζοντάς τα έξω και αφήνοντας τα καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε να ξεπαγώσουν χωρίς κανένα κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Ή μήπως τα βάζετε στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν αργά και σταθερά. Όπως φαίνεται, είμαστε όλοι ηλίθιοι, σύμφωνα πάντα με τους Νορβηγούς επιστήμονες τροφίμων…







mia-zwi-apopsyxame-me-lathos-tropo-1Η Sussane Ekstedt στο SP, στο Τεχνικό Ινστιτούτο Ερευνών του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας λέει πως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε… νερό κατευθείαν από τη βρύση!

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σφραγίσουμε σωστά τα τρόφιμα στο πλαστικό και να τα βυθίσουμε σε κρύο νερό μιας και έτσι -λόγω Φυσικής- θα ξεπαγώσει πιο γρήγορα! Από την άλλη χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων είναι επίσης επικίνδυνο και βλάπτει το κρέας καθώς ζεσταίνεται.

mia-zwi-apopsyxame-me-lathos-tropo-2Συγκεκριμένα η Ekstedt λέει: «Αυτό είναι κάτι που οι επιστήμονες τροφίμων γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά αυτή η γνώση, ως επί το πλείστον, περιορίζεται στη βιομηχανία τροφίμων. Βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν καν αυτό…«.

Ο καθηγητής Bjørg Egelandsdal στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής αναφέρει «Δεν υπήρξε ποτέ επιστημονική βάση στο να ξεπαγώνει το κρέας εντός ψυγείου. To καλύτερο, αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, είναι να ξεπαγώνει στο νερό».

Εσύ έως τώρα αποψύχεις λάθος το φαγητό που έχεις στην κατάψυξη;

Πηγή: tilestwra




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...