Όλοι έχουμε δει σε φωτογραφίες τα κεφάλια από το Νησί του Πάσχα τα οποία ξεπροβάλλουν μέσα από το έδαφος. Η επιστημονική και αρχαιολογική κοινότητα δεν γνωρίζει όμως τα πάντα ακόμα και πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα μέχρι και σήμερα.

Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες από τις ανασκαφές που έγιναν στο Νησί του Πάσχα, στις οποίες βρέθηκαν πετρογλυφικά στους κορμούς των κεφαλιών.to-mystirio-me-ta-agalmata-sto-nisi-tou-pasxa-1Οι επιστήμονες μελέτησαν 150 πέτρινα κεφάλια που βρίσκονται κοντά στο Rano Raraku.

to-mystirio-me-ta-agalmata-sto-nisi-tou-pasxa-2Τα τελευταία χρόνια έχουν σκάψει το έδαφος γύρω από μερικά τεράστια πέτρινα κεφάλια, και από κάτω τους ανακάλυψαν σπουδαία ευρήματα.

to-mystirio-me-ta-agalmata-sto-nisi-tou-pasxa-3

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα αγάλματα είχαν αρχικά ταφεί. Και βυθίστηκαν στο έδαφος εξαιτίας της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής.

to-mystirio-me-ta-agalmata-sto-nisi-tou-pasxa-4Το γεγονός ότι τα κεφάλια διαθέτουν και σώμα, το είχε πρωτογράψει ο διάσημος ταξιδιώτης και εξερευνητής Θορ Χέιερνταλ. Πιθανόν το είχε μάθει από τον ντόπιο πληθυσμό του νησιού.

to-mystirio-me-ta-agalmata-sto-nisi-tou-pasxa-5Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, βρέθηκαν και μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για την μετακίνηση των τεράστιων αγαλμάτων.

to-mystirio-me-ta-agalmata-sto-nisi-tou-pasxa-6Πηγή: fanpage
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...