Δίδυμα αγοράκια ηλικίας 13 μηνών υποβλήθηκαν σε επιτυχημένη πολύωρη εγχείρηση διαχωρισμού, καθώς γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι. Η εγχείρηση έγινε την Πέμπτη και διήρκεσε συνολικά 20 ώρες, και πλέον οι μικροί Anias και Jadon McDonald αναρρώνουν στο νοσοκομείο του Μπρόνξ στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον χειρουργό τους, τον Δρ. James Goodrich – είναι απίστευτο που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν μέχρι τώρα.

Στα μισά της εγχείρησης, ο νευροχειρουργός θεώρησε ότι έπρεπε να σταματήσουν τη διαδικασία, καθώς ανακάλυψαν ότι τα δίδυμα μοιράζονται παραπάνω εγκεφαλικό ιστό από όσο πίστευαν αρχικά, παρά τις μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις, που έγιναν πριν την εγχείρηση.1 2

Ωστόσο, ενώ το ένα παιδί, ο Jadon επέστρεψε στο δωμάτιό του μετά τον επιτυχή διαχωρισμό, το αδερφάκι του ο Anias παρέμεινε στο χειρουργείο εξαιτίας περιπλοκών. Εντέλει επέστρεψε στην οικογένειά του έπειτα από πολλές ώρες χειρουργείου. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι γονείς των παιδιών, η Nicole και ο Christian, από το Σικάγο, περίμεναν με αγωνία στην αίθουσα αναμονής.

Η 31χρονη μητέρα, δημοσίευσε στο Facebook την Παρασκευή όλες τις λεπτομέρειες στους χιλιάδες χρήστες, που ακολουθούσαν με ενδιαφέρον την ιστορία της οικογένειας.

“Η συνολική ατμόσφαιρα ήταν μια μίξη γιορτής και αβεβαιότητας,” γράφει η ίδια.

3 4

“Ο Anias τα πήγε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια της εγχείρησης. Τώρα αναμένουμε την ανάρρωσή του. Είναι σουρεαλιστικό που κάθομαι εδώ και πληκτρολογώ αυτό…Θα έπρεπε να νιώθω τόσο ευτυχισμένη…Δυο διαχωρισμένα μωρά!!!…Ωστόσο πονάω με την αβεβαιότητα του μέλλοντος.

“Δεν έκλαψα μέχρι να φύγει ο χειρουργός από το δωμάτιο. Μετά βίας ξεστόμισα τη φράση «Σας ευχαριστώ», καθώς ακόμα το στομάχι μου είναι τόσο σφιγμένο από την αγωνία. Στεκόμαστε μπροστά στην αβεβαιότητα.”

Τα δίδυμα αγόρια γεννήθηκαν με καισαρική τομή τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Σικάγο. Ήταν ενωμένα στο άνω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς επέμεναν ότι τα αγόρια ήταν τέλεια όπως ήταν, αλλά για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, έπρεπε να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη, όπου οι καλύτεροι χειρουργοί του κόσμου θα εκτελούσαν μια άκρως λεπτομερή εγχείρηση διαχωρισμού.

Το κόστος της εγχείρησης κόστισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η γέννηση των δίδυμων Anias και Jadon, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά σε κάθε 2,5 εκατομμύρια γέννες. Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, δίδυμα ενωμένα σε τέτοιο σημείο σπάνια καταφέρνουν να φτάσουν σε τόσο μεγάλη ηλικία και συνήθως γεννιούνται πρόωρα και πεθαίνουν 24 ώρες μετά τη γέννα.

3 4 5 6 7 8 9 11 12 13

14145

Credit: dailymail.co.uk
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...