Πώς έφτασε ο Θάνος Πλεύρης να δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο; Εξελίξεις.

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει στην Εντατική μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.Ο 39χρονος δικηγόρος βρίσκεται διασωληνωμένος και σε μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), συμπληρώνοντας σήμερα το δεύτερο 24ωρο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος Θάνος Πλεύρης εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης». «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η σηψαιμία (ή βακτηριαιμία) είναι μια πολύ σοβαρή νοσολογική ασθένεια που μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα, και χαρακτηρίζεται από την ανίχνευση μικροβίων-βακτηρίων στο αίμα (κυκλοφορικό σύστημα).

Οποιαδήποτε λοίμωξη – φλεγμονή ανθρωπίνου οργάνου ή ιστού μπορεί να προκαλέσει τη σηψαιμία (τα μικρόβια μεταφέρονται σε όλο το σώμα δια της αιματικής κυκλοφορίας).

Η σηψαιμία είναι σοβαρότατη κατάσταση και ο ασθενής έχει την όψη βαρέους πάσχοντος. Υψηλός πυρετός, ρίγη, ταχύπνοια, ταχυκαρδία, μη καλή επαφή με το περιβάλλον, πετέχειες (εκχυμώσεις), είναι συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τη σηψαιμία.

Στην περίπτωση του Θανάση Πλεύρη σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.

Το ένοχο μικρόβιο φαίνεται ότι προσέβαλε τον 39χρονο δικηγόρο στη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης στο πόδι στην οποία είχε υποβληθεί προ μερικών ημερών σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μάλιστα, τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πως «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται/ ή και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές» αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με την τελευταία φράση του κειμένου ωστόσο να αφήνει βαρύ το αποτύπωμά της και να συρρικνώνει δραματικά τα περιθώρια αισιοδοξίας: «Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Τις τελευταίες ώρες ο Θάνος Πλεύρης δίνει μια πολύ δύσκολη μαχή, του ευχόμαστε να βγει νικητής.

Ανακοίνωση των γιατρών για Θάνο Πλεύρη: Κρίσιμη κατάσταση – Εξελίξεις

Σοκ για Θάνο Πλεύρη: Ποια η σπάνια ασθένεια που του έχει βάλει σε κίνδυνο τη ζωή. Κρίμα

Πηγή: fimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...