Η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που φαίνεται πως κάθε μήνα βγαίνει και ένα καινούργιο προϊόν που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουμε. Είναι δύσκολο να συμβαδίσουμε με όλες αυτές τις αλλαγές, αλλά υπάρχουν μερικά τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν γίνει τόσο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας που δεν γίνεται να την φανταστούμε χωρίς αυτά.
Τα κινητά και οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παράδειγμα έχουν επικρατήσει σε τέτοιο βαθμό που μας φαίνεται πολύ παράξενο εάν κάποιος δεν τα χρησιμοποιεί.

Όταν αυτός ο άντρας έκανε αίτηση για να γίνει επιστάτης σε μία μεγάλη επιχείρηση, του έλειπε κάτι πολύ βασικό: μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να πάρει τη δουλειά.Η λύση του είναι ότι καλύτερο θα διαβάσετε σήμερα…

Ένα άντρας έκανε αίτηση για την θέση του επιστάτη σε μία μεγάλη εταιρία και τον κάλεσαν για συνέντευξη. Ο υπεύθυνος τον ρώτησε: “Μπορείς να μου δώσεις το email σου για να σου στείλω τα απαραίτητα έγγραφα;”

Ο άντρας απάντησε: “Δεν έχω email ούτε υπολογιστή.”

Ο υπεύθυνος σοκαρίστηκε: “Αλήθεια; Τότε λυπάμαι. Χωρίς email δεν θα μπορείς να υπάρχεις στο σύστημά μας και δεν μπορώ να σου δώσω τη δουλειά. Αντίο.”

Ο άντρας έφυγε κουνώντας το κεφάλι και κοιτάζοντας στο πορτοφόλι του είδε 10 δολάρια. Αυτού του έδωσε μία ιδέα. Πήγε στο σουπερμάρκετ και αγόρασε όσα μήλα μπορούσε. Στη συνέχεια πήγαινε από πόρτα σε πόρτα και τα πουλούσε. Μία ώρα αργότερα είχε 20 δολάρια και τα χρησιμοποίησε για να αγοράσει περισσότερα μήλα. Συνέχισε να το κάνει αυτό μέχρι το απόγευμα και μέχρι τότε είχε βγάλει 160 δολάρια από αυτό.

Συνέχισε να το κάνει αυτό κάθε μέρα και με τον καιρό άρχισε να καταλαβαίνει καλύτερα τι θέλει ο κόσμος. Αυτό του έδωσε ακόμα περισσότερες ιδέες και μετά αγόρασε ένα ποδήλατο, στη συνέχεια ένα φορτηγό για μεταφορές και τελικά έφτιαξε το δικό του κατάστημα. Λίγα χρόνια μετά είχε τη δική του αλυσίδα με σουπερμάρκετ.

Όταν μεγάλωσε άρχισε να σκέφτεται για την σύνταξή του και πως ήθελε να αφήσει και κάτι πίσω για την οικογένειά του. Πήγε τότε σε έναν οικονομικό σύμβουλο για να δει πώς θα μπορούσε να χωρίσει την κληρονομιά του. Όταν τέλειωσαν με τα σχέδια, ο σύμβουλος του ζήτησε το email του για να μπορέσει να του στείλει τα έγγραφα.

Ο άντρας απάντησε: “Δεν είχα ποτέ υπολογιστή, ούτε email και ποτέ δεν πρόκειται. Στείλτα μου όλα με το ταχυδρομείο.”

Ο σύμβουλος παραξενεύτηκε και είπε: “Χτίσατε όλη αυτή την αυτοκρατορία και δεν είχατε ούτε υπολογιστή, ούτε email. Φανταστείτε πού θα ήσασταν σήμερα εάν τα είχατε χρησιμοποιήσει!”

Εκείνος απάντησε: “Θα ήμουν επιστάτης.”

Credit: boredomtherapy.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...