Είναι εύκολο, νόστιμο και δε χρειάζεται ψήσιμο!

Υλικά:







  • 185γραμμ. βούτυρο
  • 100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γρ.) τριμμένα μπισκότα digestive
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 60γραμμ. βούτυρο

Βανίλια

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάσταρντ σκόνη
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30γραμμ. βούτυροΕκτέλεση:
  • Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
  • Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ρίξτε το χτυπημένο αβγό και ανακατέψτε το.
  • Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καρύδα, τα καρύδια, προσθέστε το μίγμα της λειωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα καλά.
  • Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά.
  • Βάλτε το ταψί για λίγο στο ψυγείο.
  • Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη βανίλια και προσθέστε λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, τη κάσταρντ και το γάλα.
  • Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και απλώστε επάνω στη βάση με τα μπισκότα τη κρέμα.
    Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και περιχύστε τη κρέμα.
  • Βάλτε πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και μετά κόψτε το.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...