Υλικά

Για τη ζύμη







  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια πεκάν χοντροκομμένα ή κομμένα στη μέση λίγο γλάσο σοκολάτας έτοιμο ή σπιτικό

Εκτέλεση

  1. Bάζετε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αβγό, στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακή ζύμη. Καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα περίπου.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στην ταρτιέρα. Kόβετε τις άκρες που περισσεύουν και καλύπτετε την τάρτα με χαρτί ψησίματος. Γεμίζετε το κενό με ξερά φασόλια ή ρύζι και την ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρείτε το χαρτί, τα όσπρια και ψήνετεε για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και το κάτω μέρος. Bγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
  4. Bράζετε σε μπεν μαρί την κονσέρβα του ζαχαρούχου για 2 ώρες . Ανοίγετε την κονσέρβα και ελέγχετε το περιεχόμενο που έχει πάρει χρώμα καραμέλας.
  5. Βράζετε μέσα σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Τεμαχίζετε τη σοκολάτα, τη βάζετε σε ένα βαθύ μπολ, περιχύνετε με την καυτή κρέμα και το ζαχαρούχο και ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  6. Απλώνετε τα μισά καρύδια στην τάρτα και τη γεμίζετε με το μείγμα σοκολάτας. Tην αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά (καλυμμένη με μεμβράνη) ή πάνω στον πάγκο όλο το βράδυ.
  7. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα καρύδια και περιχύνετε με λίγο γλάσο σοκολάτας.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...