Αρχική Όμορφος Κόσμος Το Facebook ετοιμάζεται να κάνει την ίδια αλλαγή με το WhatsApp

Το Facebook ετοιμάζεται να κάνει την ίδια αλλαγή με το WhatsApp

0
Το Facebook ετοιμάζεται να κάνει την ίδια αλλαγή με το WhatsApp

Μια νέα αλλαγή στις εσωτερικές του ρυθμίσεις ετοιμάζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook με σκοπό να προστατεύσει ακόμη περισσότερο τους χρήστες του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, το κοινωνικό δίκτυο σύντομα θα εισάγει το ίδιο χαρακτηριστικό κρυπτογράφησης που απολαμβάνουν ένα δισεκατομμύριο χρήστες του WhatsApp. Πηγές από το Facebook αναφέρουν ότι το Messenger σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την κρυπτογράφηση για τους 900 εκατομμύρια χρήστες του. Παρ’ όλα αυτά, αντί να αναγκάσει τους ανθρώπους σε αυτή την αναβάθμιση θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να το ενεργοποιήσουν. Η κρυπτογράφηση έχει γίνει (για μερικούς) μια πολυπόθητη λειτουργία για τις εφαρμογές συνομιλίας, δεδομένου ότι εμποδίζει τόσο τις αρχές όσο και τους τρίτους να διαβάσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας έναντι των πιθανών χάκερς και σημαίνει επίσης ότι οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν, όπως το Facebook, δεν θα μπορούν να υποχρεωθούν να παραδώσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων σε εξωτερικές πηγές. Φαίνεται ότι οι μεγάλες παίκτες στον κλάδο της τεχνολογίας λαμβάνουν περισσότερο υπ’ όψιν το δικαίωμα των ανθρώπων να επικοινωνούν ιδιωτικά.

Το Facebook κάνει ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση των δεδομένων των χρηστών και να είναι περισσότερο ενήμεροι για την ιδιωτική τους ζωή, σύμφωνα με τον Jacob Ginsberg, ανώτερο διευθυντή σε εταιρεία κρυπτογράφησης. Θεωρούν επίσης ότι οι απειλές μέσω e-mails έχουν γίνει μεγαλύτερες και οι εταιρείες ψάχνουν λύσεις για τον χειρισμό των ευαίσθητων πληροφοριών. Το WhatsApp, η Google και πλέον και το Facebook έχουν συμβάλλει στην κρυπτογράφηση θεωρώντας ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ασφάλειας των χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.