Το Facebook ετοιμάζεται να κάνει την ίδια αλλαγή με το WhatsApp

Μια νέα αλλαγή στις εσωτερικές του ρυθμίσεις ετοιμάζει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook με σκοπό να προστατεύσει ακόμη περισσότερο τους χρήστες του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, το κοινωνικό δίκτυο σύντομα θα εισάγει το ίδιο χαρακτηριστικό κρυπτογράφησης που απολαμβάνουν ένα δισεκατομμύριο χρήστες του WhatsApp. Πηγές από το Facebook αναφέρουν ότι το Messenger σκέφτεται να χρησιμοποιήσει την κρυπτογράφηση για τους 900 εκατομμύρια χρήστες του. Παρ’ όλα αυτά, αντί να αναγκάσει τους ανθρώπους σε αυτή την αναβάθμιση θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να το ενεργοποιήσουν. Η κρυπτογράφηση έχει γίνει (για μερικούς) μια πολυπόθητη λειτουργία για τις εφαρμογές συνομιλίας, δεδομένου ότι εμποδίζει τόσο τις αρχές όσο και τους τρίτους να διαβάσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας έναντι των πιθανών χάκερς και σημαίνει επίσης ότι οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν, όπως το Facebook, δεν θα μπορούν να υποχρεωθούν να παραδώσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων σε εξωτερικές πηγές. Φαίνεται ότι οι μεγάλες παίκτες στον κλάδο της τεχνολογίας λαμβάνουν περισσότερο υπ’ όψιν το δικαίωμα των ανθρώπων να επικοινωνούν ιδιωτικά.

Το Facebook κάνει ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση των δεδομένων των χρηστών και να είναι περισσότερο ενήμεροι για την ιδιωτική τους ζωή, σύμφωνα με τον Jacob Ginsberg, ανώτερο διευθυντή σε εταιρεία κρυπτογράφησης. Θεωρούν επίσης ότι οι απειλές μέσω e-mails έχουν γίνει μεγαλύτερες και οι εταιρείες ψάχνουν λύσεις για τον χειρισμό των ευαίσθητων πληροφοριών. Το WhatsApp, η Google και πλέον και το Facebook έχουν συμβάλλει στην κρυπτογράφηση θεωρώντας ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ασφάλειας των χρηστών.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Βιονικός φακός επαφής θα μας χαρίζει 100% τέλεια όραση για πάντα.

Ονομάζεται Ocumetrics Bionic Lens και είναι ο βιονικός φακός που ανέπτυξε ο καναδός επιστήμονας και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας, δρ Γκαρθ Ουέμπ. Ο φακός,...

Έβαλε μπέικον στο μπλέντερ και έφτιαξε ένα φανταστικό φαγητό!

Πεινάτε και θέλετε σήμερα να φάτε κάτι ξεχωριστό; Τότε είστε στο σωστό άρθρο! Θα δείτε μια πραγματικά πρωτότυπη, γευστική και εύκολη συνταγή. Δείτε παρακάτω στις...

Βάζει Merenda μέσα στην βαφλιέρα και δημιουργεί ότι πιο λαχταριστό έχετε δει! (VIDEO)

Αυτός ο τύπος σας δίνει μερικά πανέξυπνα και απολαυστικά tips μαγειρικής! Δείτε το βίντεο Πηγή
close