5 απλά μυστικά για να χάνετε εύκολα κιλά όποια κι αν είναι η ηλικία σας.

1. Μειώστε το στρες

Καθώς περνούν τα χρόνια και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται, αντί να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο – λόγω έλλειψης χρόνου – για να διαχειριστούμε το άγχος και το στρες μας, καταφεύγουμε συνήθως στο φαγητό, πράγμα που έχει επιπτώσεις τόσο στη σιλουέτα μας όσο και στην υγεία μας γενικότερα.

2. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να «κόψετε» τελείως τα αγαπημένα σας φαγητά, αλλά μια προσοχή, χρειάζεται. Να θυμάστε πως όσο μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, αλλά λιγότερες θερμίδες οπότε εστιάστε στα φρούτα, τα λαχανικά και την άπαχη πρωτεΐνη.

3. Ορμονική ισορροπία

Για να μην αρχίσει το σώμα σας να αποθηκεύει λίπος, πρέπει να ελέγχετε συχνά τα επίπεδα των ορμονών σας και ειδικά την τεστοστερόνη.

4. Γυμναστική

Μερικές φορές, ο λόγος που δεν χάνουμε κιλά είναι η μυϊκή μας μάζα. Οι μυς είναι πιο ενεργοί – από άποψη μεταβολισμού – απ” ότι το λίπος, οπότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και ενέργεια για να επηρεάσουμε τις δύσκολες περιοχές με το λίπος. Και φυσικά ο μεταβολισμός μας «πέφτει» όταν χάνουμε σε μυϊκή μάζα.

5. Φυσιοθεραπείες

Για να αποφύγετε τους πόνους πριν αρχίσετε να γυμνάζεστε, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν φυσιοθεραπευτή. Οι συμβουλές του θα είναι πολύτιμες για να αποφύγετε τους πόνους, ποιες ασκήσεις να κάνετε και ποιες όχι κλπ.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με Μόλις 3 Υλικά θα Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα στο Πρόσωπο, για Πάντα!

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλές γυναίκες, ενώ αρκετές από αυτές ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια για την απομάκρυνσή τους. Πρέπει να...

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες γκριμάτσες την ώρα του… οργασμού

Η ικανοποίηση που συνοδεύει έναν οργασμό δεν μπορεί να παραμείνει... κρυφή και αντανακλάται στο πρόσωπο. Έχετε ρωτήσει ποτέ το σύντροφό σας ποια γκριμάτσα κάνετε την...

Δείτε ΓΙΑΤΙ παθαίνουμε Κράμπες στα πόδια τη Νύχτα και ΠΩΣ μπορούμε να το Αντιμετωπίσουμε!

Οι βραδινές κράμπες είναι πόνοι που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορεί να κάνουν κάποιον να ξυπνήσει και συμβαίνουν τις νυχτερινές ώρες που...
close