Aυτές είναι οι τρεις φάσεις που δοκιμάζουν όλες τις μακροχρόνιες σχέσεις

«Μα, πως τα καταφέρνουν;» αναρωτιούνται οι singles που δεν είναι πως δεν θέλουν να δεσμευτούν απλώς δεν έχει «κάτσει» το κατάλληλο άτομο/συνθήκες.

Η αλήθεια είναι πως όσοι διατηρούν μακροχρόνια σχέση, και είναι ευτυχισμένοι μέσα σε αυτή (βασικό), δεν γεννήθηκαν με άστρο (ενώ εσένα σχολούσανε οι Μοίρες) ή ό,τι έχουν παρακολουθήσει κάποιο μυστικό σεμινάριο σε κρύπτη ΜΟΝΟ για ερωτευμένους. Το πιθανότερο είναι να πέρασαν με επιτυχία ή με ελάχιστες απώλειες τα ακόλουθα στάδια:

Δεν έβαλαν τη σχέση στον αυτόματο πιλότο…

…που σημαίνει πως όταν πέρασε η φάση του «θέλω να κάνω πράγματα για εσένα» και «θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο μαζί σου» δεν βούλιαξαν στη ρουτίνα και τον…καναπέ. Μπορεί να μην υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός, όμως δεν έχαναν την ευκαιρία να επισκεφθούν κάποιο νέο εστιατόριο ή μπαράκι που έχει γίνει hot spot στην πόλη, αντί να κάτσουν ακόμα ένα βράδυ για να παρακολουθήσουν το νέο επεισόδιο κάποιας αγαπημένης σειράς (στο σκληρό δίσκο βρίσκεται, δεν φεύγει).

Επίσης, δεν έχασαν τον παράγοντα «έκπληξη». Μπορεί να μην υπήρχε η ίδια συχνότητα αλλά έστω λίγες μέρες το χρόνο εκείνη έλαβε λουλούδια, έτσι χωρίς λόγο, κι εκείνος τα εισιτήρια για εκείνο το συγκρότημα που τόσο πολύ ήθελε να δει!

Συμπέρασμα: Το «απορρίπτω το βόλεμα» έχει σώσει σχέσεις και σχέσεις!

Εξελίσσονταν μαζί

Ίσως να μην υπήρχε απόλυτος συγχρονισμός στο σημείο εκκίνησης της σχέσης αλλά σίγουρα δύο άτομα που αποφάσισαν να είναι μαζί κι εξακολουθούν να είναι καλά μαζί, είχαν από την αρχή αντιληφθεί πως είχαν τους ίδιους στόχους κι επιθυμίες. Αν για παράδειγμα επρόκειτο για δύο άτομα που ήθελαν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους, το πιθανότερο είναι να είχαν αφήσει το σχέδιο «παιδί» για αργότερα, αν όμως ο ένας από τους δύο ήθελε «παιδί» νωρίτερα αυτό θα σήμαινε ή τέλος στη σχέση ή φθορά της επειδή ο ένας θα αντιλαμβανόταν την εξέλιξη της σχέσης διαφορετικά από τον άλλον.

Συμπέρασμα: Είναι σημαντικό να υπάρχει κοινή αντίληψη της εξέλιξης σε ένα ζευγάρι

Ανάγκες Vs. Επιθυμιών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του blog του PsychCentral οι κόκκινες σημαίες της αποξένωσης σε ένα ζευγάρι είναι: »το να περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί, το να πηγαίνετε στο κρεβάτι διαφορετικές ώρες, το να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις δίχως να συμβουλεύεστε ο ένας τον άλλον, να ξεχνάτε τι σημαίνει το «εμείς», να κρατάτε μυστικά, να αισθάνεστε μόνοι ακόμα κι όταν είστε μαζί ή να μην χαίρεστε ο ένας τη συντροφιά του άλλου και το να μην κάνετε σεχ».

Είναι εύλογο πως ένα ευτυχισμένο ζευγάρι δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω και δεν παύει να βρίσκει τρόπους να ανανεώνει τη σεχουαλική του ζωή.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

12 Αγαπημένοι Έλληνες σταρ και τα «παιδιά» τους, σε μια «Σπάνια» φωτογραφική Συλλογή!

Είπαμε , άλλες εποχές , καλύτερες όπως και να το δεις!Ίσα ίσα που οι σταρ επεδίωκαν κιόλας να φωτογραφηθούν με τα παιδιά τους! Με πρώτη...

Τεράστια προσοχή: Αν δείτε αυτό το σημάδι πάνω σας τρέξτε αμέσως στον γιατρό! Δείτε από τι κινδυνεύεται…

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα, ενώ...

Σπάει ένα αυγό και το ρίχνει μέσα σε ένα σελοφάν… Ο λόγος που το κάνει….!!!

Το βράσιμο ενός αυγού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος ενός αυγού. Το μαγείρεμα του αυγού μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι...
close