in

Η Πανσέληνος τους κάνει πλούσιους: Καλά νέα για 4 Ζώδια, θα γεμίσουν οι τσέπες τους χρήματα, λέει η Άση Μπήλιου

Η Αστρολογία και η Πανσέληνος συνδέονται άμεσα, καθώς όλα τα ζώδια επηρεάζονται στις σχέσεις, τον έρωτα, ακόμα και την τύχη τους.

Μία Πανσέληνος πραγματοποιείται όταν το εκλειπτικό γεωγραφικό μήκος του Ήλιου και της Σελήνης διαφέρουν κατά 180 μοίρες ή όταν ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι από τη Σελήνη (σε αντίθεση), κάθε 29 ή 30 ημέρες. Ας δούμε πως αναμένεται να επηρεάσει τα 12 ζώδια η πανσέληνος σύμφωνα με την αγαπημένη μας Άση Μπήλιου.

Πανσέληνος στον Ζυγό στις 06/04/2023. Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η Πανσέληνος του Απριλίου πραγματοποιείται στον άξονα Ζυγού-Κριού στις 06/04/2023 και το ζητούμενο της για τα ζώδια είναι να βρούμε την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή μας και στα θέματα που μας απασχολούν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Η ροζ Πανσέληνος, όπως είθισται να ονομάζεται το ολόγιομο φεγγάρι του Απριλίου λόγω του ότι ανθίζει η γη και επικρατεί αυτό το χρώμα στη φύση, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό, όμως αυτή η αισιοδοξία μπορεί να κρύβει και παγίδες, αφού μπορεί να πάρουμε παρορμητικές αποφάσεις και να κάνουμε ανόητα λάθη.

Η Πανσέληνος ευνοεί όσα ζώδια είναι δημιουργικά και ενεργητικά, όσους κάνουν μεγάλα όνειρα και θέλουν να τα πετύχουν, αλλά μόνο αν είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους και τις πράξεις τους. Είναι ένα φεγγάρι που κυβερνάται από την Αφροδίτη και μας υποκινεί να προχωρήσουμε μπροστά, να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για τη ζωή μας, αλλά μέσα σε δίκαια πλαίσια και όχι με εγωιστικά κίνητρα.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος συμβαίνει όταν ο Ήλιος είναι απέναντι από τη Σελήνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό και σχηματίζει αντίθεση με τη Σελήνη στον Ζυγό. Ο Κριός αντιπροσωπεύει το «εγώ» και ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων και αντιπροσωπεύει το «εμείς», δηλαδή ο Κριός ψάχνει την αυτοεπιβεβαίωση και ο Ζυγός συμβιβάζεται γιατί θέλει την αρμονία. Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν μας προτρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών και της φροντίδας των αναγκών των άλλων, μεταξύ της ανεξαρτησίας και της συντροφικότητας. Είναι ένα φεγγάρι που αναζητά διπλωματία, ευγένεια και ισορροπία μέσα στις σχέσεις και όχι εντάσεις, έπαρση και φωνές. Οπότε καλύτερα να διαχειριστούμε τις καταστάσεις με την «ποιότητα» του Ζυγού και να μην πάρουμε παρορμητικές αποφάσεις και κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις όπως θέλει ο Κριός. Δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα με δικαιοσύνη, συνεργασία, λογική, ευγένεια, κατανόηση και λιγότερο εγωισμό.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Το φεγγάρι δεν θα είναι… μόνο του, οι επιρροές που δέχεται από τις όψεις που κάνει είναι σημαντικές και ίσως αντιφατικές. Από τη μία κυβερνάται από τον πλανήτη του έρωτα και των απολαύσεων, την Αφροδίτη, και θέλει καλοπέραση και αγάπη. Οπότε θα αυξηθεί η ανάγκη μας για συντροφικότητα, αγάπη και στοργή και αν δεν βρισκόμαστε σε υγιής σχέσεις με τους άλλους, θα μας οδηγήσει σε συναισθήματα ανασφάλειας και απόγνωσης.

Η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Δία, τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, μας καλεί να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω στη ζωή μας και ίσως ό,τι έχουμε να μας φαίνεται λίγο και να μας πιάσει το ανικανοποίητο. Μπορεί να γίνουμε υπεραισιόδοξοι, να πάρουμε ρίσκα που δεν πρέπει και να μπλέξουμε, αφού θα αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχουν όρια και εμπόδια στον δρόμο μας. Όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην υπερεκτιμάμε τις δυνατότητες μας, για να μην μετανιώσουμε στο μέλλον για τις αποφάσεις μας.

Από την άλλη όμως έχουμε την αντίθεση με τον Χείρωνα, τον θεραπευτή της μυθολογίας μας, που μπορεί να ξύσει πληγές του παρελθόντος που προκλήθηκαν από άτομα που αγαπήσαμε και να μας ρίξει τη διάθεση. Θα φέρει στο μυαλό μνήμες από επώδυνες καρμικές σχέσεις, έρωτες ανεκπλήρωτους, συντρόφους που άφησαν στο πέρασμα τους πόνο και δάκρυα, φίλους που επέλεξαν την προδοσία και συγγενείς που στάθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών. Αν υπάρχουν τραύματα στην ψυχή, με αυτή την Πανσέληνο θα τα ξαναθυμηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε τις μαύρες μας για τις δύο επόμενες εβδομάδες που διαρκεί η επιρροή του φεγγαριού, αλλά ενδεχομένως θα είμαστε πιο ευαίσθητοι και ευάλωτοι.

Η Πανσέληνος ίσως φέρει σοκαριστικές αποκαλύψεις για τα ζώδια
Βέβαια, υπάρχει και η χιαστί όψη με τον Ουρανό που ενδεχομένως να φέρει κάποιες αποκαλύψεις που θα μας σοκάρουν ή μπορεί να φέρει και ξαφνικές καταστάσεις που θα μας ξεβολέψουν και θα μας κινητοποιήσουν. Με λίγα λόγια αυτό το φεγγάρι θα μας «αναγκάσει» με κάποιον τρόπο να κάνουμε αλλαγές για να βρούμε την αρμονία που ποθούμε. Και επειδή η Πανσέληνος είναι πάντα η περίοδος της κορύφωσης των καταστάσεων και των συναισθημάτων μας και μας ωθεί να ολοκληρώσουμε τους κύκλους που δεν «τραβάνε», αν το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένταση ή πίεση με κάποιο θέμα ή σε κάποιον τομέα της ζωής σας, τώρα θα έρθει η κορύφωση και θα καταλάβετε πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Τις ημέρες πριν την Πανσέληνο η ένταση θα είναι αυξανόμενη, μέχρι να φτάσει στο αποκορύφωμα και θα πρέπει να ληφθούν καίριες αποφάσεις και να δοθεί ένα τέλος σε ό,τι σας βασανίζει, σε ό,τι σας κρατά πίσω, προκειμένου να βρείτε την ισορροπία σας και να θεραπεύσετε τις πληγές σας.

Επίσης, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μπορεί να φέρει μετεωρολογικές ή γεωφυσικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο από την πανσέληνο

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 16 μοίρες και 7 λεπτά του Ζυγού και θα επηρεάσει περισσότερο όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 12 έως τις 20 μοίρες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεαστούν τα ζώδια από την Πανσέληνο και τις όψεις που σχηματίζει

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα σας, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας τον Ζυγό και οι σχέσεις σας μπαίνουν στο «στόχαστρο». Και όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλες τις σταθερές σας σχέσεις, γάμος, συνεργασίες και όπου έχετε στενές δεσμεύσεις, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά.

Η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Δία στο ζώδιο σας θα σας κάνει απίστευτα διεκδικητικούς και ανυπόμονους. Θα θέλετε να κερδίσετε περισσότερα, να είστε ευτυχισμένοι και να επεκταθείτε εδώ και τώρα. Όμως τίποτα δεν χτίζεται σε μία μέρα, μόνο να γκρεμίσετε μπορείτε τα πάντα με τον παρορμητισμό σας… και αν αισθάνεστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση ίσως τα τινάξετε όλα στον αέρα και μάλιστα εντελώς ξαφνικά.

Μπορεί λοιπόν να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις ή κάποιες συνειδητοποιήσεις για τα άτομα του στενού περιβάλλοντος σας και να πιέσετε τα πράγματα στα άκρα. Οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις όμως δεν θα σας βγάλουν πουθενά, μόνο σε ένα επώδυνο τέλος.

Βέβαια η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Χείρωνα στο ζώδιο σας δεν σας βοηθάει ιδιαίτερα, καθώς μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τα απωθημένα και τους φόβους σας, ή μπορεί λάθη του παρελθόντος να σας ζορίζουν και να ψάχνετε απαντήσεις και λύσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε επιθετική συμπεριφορά, ούτε απέναντι σε όσους σας πλήγωσαν ούτε στον εαυτό σας.Το μέλλον θα είναι καλύτερο χωρίς βαριές αποσκευές και μάλιστα, αν ψάχνετε έναν σύντροφό, ίσως τις επόμενες δύο εβδομάδες να κάνετε τη σχέση της ζωή σας. Φυσικά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας και την καλή σας φυσική κατάσταση, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο.

ΤΑΥΡΟΣ

Θέματα εργασίας και υγείας υπερτονίζει η Πανσέληνος και απαιτεί να αναλάβετε δράση και να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες, αλλά με κακές συνήθειες. Είναι ένα φεγγάρι που σας αφορά, καθώς κυβερνάται από την Αφροδίτη που είναι ο πλανήτης σας και σχηματίζει χιαστί όψη με τον Ουρανό που βρίσκεται στο ζώδιο σας. Αυτό σημαίνει ότι για μια ακόμη φορά καλείστε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας για να βρείτε αυτό που πραγματικά ποθείτε, και επειδή επηρεάζει τον τομέα υγείας-εργασίας οι αλλαγές θα αφορούν τα επαγγελματικά και τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας.

Είναι ευκαιρία για εσάς λοιπόν να σκεφτείτε αν η καθημερινότητα και οι ρουτίνες σας είναι σωστές ή αν θα πρέπει να πάρετε την απόφαση να νοιαστείτε περισσότερο για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να προσπαθήσετε να έχετε ποιότητα ζωής. Αν δεν πάρετε τις αποφάσεις μόνοι σας, τότε το σύμπαν θα σας χτυπήσει το καμπανάκι για να σας παρακινήσει να κάνετε αυτές τις αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη καθημερινότητα και υγεία.

Είναι μια περίοδος που θα κάνετε μεγαλύτερη ενδοσκόπηση και θα ψάξετε να βρείτε ποιες σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και καταστάσεις σας εκφράζουν και σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας. Το φεγγάρι αυτό όμως φέρνει και έντονο παρασκήνιο και είτε θα φέρει στο φως καταστάσεις που αγνοούσατε για άτομα που είχαν κινηθεί πίσω από την πλάτη σας είτε εσείς θα κινείστε σε ένα πιο παρασκηνιακό επίπεδο. Ίσως υπάρχουν αλλαγές στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες, αλλά εσείς πρέπει να κρατηθείτε και να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά, όσο δύσκολο και αν σας είναι. Πρέπει να δείτε πιο σοβαρά τις σχέσεις σας με ανωτέρους, συναδέλφους και υφισταμένους και να μην έχετε ως οδηγό τις εμμονές και τα πάθη σας.

 ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος φέρνει στο επίκεντρο την ερωτική σας ζωή, τα θέματα των παιδιών, τις φιλικές σχέσεις και τις προσδοκίες σας και αυξάνει την αγωνία σας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είτε στα προσωπικά σας είτε στις σχέσεις με φίλους και συγγενείς. Το ζώδιο που σχηματίζεται η Πανσέληνος δεν είναι αρνητικό για εσάς, αλλά η αντίθεση της με τον Χείρωνα σας κάνει πιο συναισθηματικούς, υπό την έννοια ότι θα κάνει πιο έντονη την ανάγκη σας για συντροφικότητα και αποδοχή και ίσως αν δεν έχετε ανταπόκριση να αισθανθείτε πιο ευάλωτοι.

Αν όμως το ταίρι σας ανταποκριθεί, τότε θα είστε πιο ερωτικοί και εκδηλωτικοί. Θα θέλετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας και να ζήσετε κάποιες στιγμές πάθους και αν θέλετε να αποκτήσετε έναν απόγονο ίσως αυτή είναι μια καλή στιγμή για να προσπαθήσετε, ενώ αν είστε μόνοι μπορεί να καλωσορίσετε τον έρωτα στη ζωή σας.

Γενικότερα θα έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τις πιέσεις των ευθυνών και να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν και σας χαλαρώνουν, όμως μπορεί οι απαιτήσεις των άλλων να σας προσγειώνουν απότομα και ίσως να έχετε έναν παραπάνω εκνευρισμό. Βέβαια θα πρέπει να θυμάστε ότι η Πανσέληνος σχηματίζει και μια χιαστί όψη με τον Ουρανό και μπορεί να ανατρέπονται ξαφνικά τα σχέδια σας και το πρόγραμμα σας και να πιέζεστε. Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία και να μετράτε μέχρι το δέκα πριν αρχίσετε τα… γαλλικά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αλλαγές και αναθεωρήσεις φέρνει η Πανσέληνος στον Ζυγό, που επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας και ίσως έχετε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν ξαφνικά να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι.

Αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς για να βρείτε τη χαρά στη ζωή σας, κάντε το, για καλό σας θα είναι. Αν όμως οι οικογενειακές σας σχέσεις είναι σωστές, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείτε με όσους αγαπάτε και να συνδεθείτε εκ νέου αν σας έχει λείψει η φροντίδα τους. Με αυτό το φεγγάρι, που είναι σε αντίθεση με τον Χείρωνα, ίσως επιστρέψουν αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων και κάποια τραύματα που καθόρισαν τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους ώστε να τα λύσετε. Από την άλλη, με αυτό το φεγγάρι μπορεί να κληθείτε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας και ίσως να δέχεστε πιέσεις να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και στους αγαπημένους σας.

Όμως ο Ήλιος λάμπει στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, εκεί όπου βρίσκεται και ο Δίας, οπότε είναι μια εξαιρετική στιγμή να αυξήσετε τη φήμη σας και να αναδείξετε τα ταλέντα σας και τον επαγγελματισμό σας. Οπότε μπορεί να έχετε πίεση και αυξημένο ωράριο στη δουλειά, αλλά μπορεί και να αποδώσει. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι σπασμωδικές και παρορμητικές κινήσεις, όπως και να αποφύγετε τα αλόγιστα ρίσκα. Κάντε την έρευνά σας ειδικά σε σημαντικές κινήσεις που προτίθεστε να κάνετε και μετά μπείτε σε δράση. Φυσικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και με θέματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων από το οικογενειακό σας περιβάλλον.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος στον Ζυγό επηρεάζει τον 3ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και τον τομέα που αφορά την επικοινωνία, τα ταξίδια, τις μετακινήσεις, τη γνώση, τις σχέσεις με στενούς συγγενείς, τα αδέλφια σας, τους γείτονες, τους συναδέλφους, τους φίλους σας, και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συζητήσεις που θα επιλέξετε να κάνετε.

Εσείς θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι στα λόγια σας, να μην μιλάτε με υπονοούμενα, διότι μπορεί να παρεξηγηθεί το καθετί και βέβαια να ακούτε υπομονετικά τι έχουν και οι άλλοι να σας πουν. Επίσης μπορεί να αισθάνεστε ότι όλοι σας ενοχλούν και δεν σας αφήνουν να προοδεύσετε, να ταξιδέψετε, να μελετήσετε ή να ασχοληθείτε με ό,τι εσείς θέλετε. Κάντε υπομονή όμως και μην ξεσπάτε τον θυμό σας. Αν μιλήσετε μέσα από την καρδιά σας μπορεί να τακτοποιήσετε τις διαφορές που έχετε με τους άλλους και όχι να τις αμβλύνετε.

Ακόμη, με αυτό το φεγγάρι θα αυξηθεί η ανάγκη σας για ταξίδια, θα είστε πιο δημιουργικοί ή θα βρείτε τρόπους να αυξήσετε τις γνώσεις σας και ίσως επιλέξετε κάποια μαθήματα ή σεμινάρια για να μάθετε κάτι που σας ενδιαφέρει ή θα σας εξελίξει στη δουλειά σας.

Θα έχετε όμως πίεση στους ρυθμούς της καθημερινότητας και μπορεί να μη σας φτάνουν οι ώρες του 24ωρου και δεν θα μπορείτε ούτε να ησυχάσετε ούτε να βάλετε σε μια τάξη τις δουλειές σας. Αν δραστηριοποιείστε στον χώρο των ΜΜΕ, της εκπαίδευσης, του διαδικτύου, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ μπορεί να έχετε μια εξαιρετική επιτυχία και να αναγνωριστούν οι κόποι σας. Ίσως η Πανσέληνος σας βάλει και στη διαδικασία να αναλογιστείτε λάθη του παρελθόντος και να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας, κάνοντας πιο σταθερά βήματα μπροστά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας στα οικονομικά και στις συναισθηματικές σας επενδύσεις και σας καλεί να βάλετε σε τάξη τα χρήματα και τα αισθήματα. Ίσως το φεγγάρι πυροδοτήσει μια κρίση που θα σας κάνει να αναλογιστείτε τη σχέση που έχετε με τα χρήματα και ότι πρέπει να μάθετε να εκτιμάτε και άλλα πράγματα στη ζωή.

Θα μπείτε στη διαδικασία να «μετρήσετε» αν η δουλειά που κάνετε σας αποφέρει αυτό που αξίζετε και θα ψάχνετε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημα σας. Έχετε δύο εβδομάδες μπροστά σας που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να βρείτε νέες ιδέες ή ευκαιρίες και να φτιάξετε ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα σας ικανοποιεί μακροπρόθεσμα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να υπονομεύσετε τις αξίες σας και τον εαυτό σας. Παρότι δεν είναι στη φύση σας να μπλέκεστε με υποθέσεις και δουλειές που δεν ευθυγραμμίζονται με τις βασικές πεποιθήσεις της ζωής σας, ίσως… γλυκαθείτε με κάποια πρόταση που υπόσχεται πολλά. Όμως μην βιάζεστε και μην πάρετε ρίσκο. Να θυμάστε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Όμως δεν επηρεάζει αυτό το φεγγάρι μόνο τις οικονομικές σας επενδύσεις αλλά και τις συναισθηματικές και επειδή η διάθεση σας θα έχει σκαμπανεβάσματα δεν χρειάζεται ούτε να πιέζετε τους άλλους ούτε τον εαυτό σας για να λύσετε τώρα όλα τα συναισθηματικά σας αδιέξοδα. Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι όλοι θα είναι στα κάγκελα και έτοιμοι για καβγά, οπότε οι εντάσεις μπορεί να προκληθούν από το πουθενά. Αφήστε τις συζητήσεις και τις απαιτήσεις για άλλη στιγμή, τώρα δεν είναι το κατάλληλο διάστημα. Μην παραμελείτε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση.

ΖΥΓΟΣ

Είστε οι οικοδεσπότες της Πανσελήνου και η επιρροή που δέχεστε είναι έντονη τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας και πρέπει να είστε έτοιμοι για αλλαγές και αποκαλύψεις. Θα είστε στο επίκεντρο των εξελίξεων και ίσως λάβετε τώρα κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που σας απασχολούσαν και μπορεί αυτές οι απαντήσεις να πυροδοτήσουν και τις αποφάσεις σας, που στα μάτια κάποιων θα μοιάζουν ακραίες. Δείχνοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας μπορείτε να βάλετε όλους στη θέση τους και ίσως κάποιοι κύκλοι να κλείσουν, ενώ ταυτόχρονα κάποιες πόρτες θα ανοίξουν. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να αναγεννηθείτε, να πιστέψετε στον εαυτό σας και να υπενθυμίσετε και στους γύρω σας ότι έχετε όρια και ανάγκες που πρέπει να τηρούνται και να εξυπηρετούνται.

Πάντα κάνετε ένα βήμα πίσω για να είναι όλα τέλεια και υποχωρείτε για να προχωρήσουν οι άλλοι, όμως τώρα θα κάνετε τον απολογισμό σας και θα πάρετε αποφάσεις που αφορούν στη μακροβιότητά των σχέσεων σας, είτε αρνητικά είτε θετικά.

Δηλαδή, αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος από μια σχέση ή μια συνεργασία και ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον και τον εαυτό σας, τότε θα βάλετε ένα τέλος. Αν όμως είστε ευτυχισμένοι με τον σύντροφός σας και ενθουσιασμένοι με τους συνεργάτες σας, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω και να αφοσιωθείτε περισσότερο στη δουλειά σας. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από ό,τι λειτουργεί επιβαρυντικά στη ζωή σας και να αναγνωρίσετε τους εχθρούς σας ή τους ανθρώπους που σαμποτάρουν την ευτυχία σας. Προσοχή και στην υγεία και να μην παραμελείτε τον εαυτό σας και το σώμα σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος στρέφει τα φώτα της σε πιο εσωτερικά μονοπάτια και σας καλεί να δώσετε σημασία σε εσάς και τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να πατήσετε λίγο φρένο, να ξεκουραστείτε, να φροντίσετε τον οργανισμό σας και να κάνετε ένα διάλειμμα, καθώς το νευρικό σας σύστημα είναι στα κόκκινα. Τα θέματα της υγείας και της φυσικής κατάστασης πρέπει να γίνουν προτεραιότητα και να μην τα παραμελείτε. Γενικά, είστε μπουχτισμένοι και αντιδράτε σαν να σας φταίνε όλα.

Ίσως κάποιες σχέσεις ή συνεργασίες να μην εξελίσσονται όπως εσείς θέλετε και πέφτετε ψυχολογικά. Αφήστε πίσω σας ότι σας έχει κουράσει και βρείτε τι θα σας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία που αναζητάτε. Μην αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια.

Συγχωρήστε όποιον σας πλήγωσε και κοιτάξτε μπροστά. Επίσης, οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας μπορεί να αντιμετωπίσετε έντονο παρασκήνιο στη δουλειά, πιθανές εντάσεις και προβλήματα με άτομα που συνεργάζεστε. Ίσως πιεστείτε ψυχολογικά, διότι θα διαισθάνεστε ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας, αλλά δεν θα μπορείτε να το αποδείξετε και η εσωτερική ένταση θα είναι μεγάλη.

Ή ενδέχεται να εργάζεστε εσείς κρυφά σε κάποιο πρότζεκτ ή να κάνετε μυστικά ραντεβού -επαγγελματικά ή προσωπικά- που πρέπει να μείνουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και είτε δεν θα μπορείτε να το διαχειριστείτε είτε θα φοβάστε τις συνέπειες της πιθανής αποκάλυψης. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι η Πανσέληνος κρύβει παγίδες και ίσως εκτεθείτε. Προσέξτε λοιπόν πολύ ποιους εμπιστεύεστε και με ποιους μιλάτε. Το φεγγάρι μπορεί να σας δημιουργήσει τάσεις φυγής ή μάλλον διαφυγής από τη δύσκολη πραγματικότητα και καθημερινότητα που μπορεί να βιώνετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος στον Ζυγό στις 6 Απριλίου θα στρέψει την προσοχή σας στη συλλογική δουλειά, στους συνεργάτες, στους φίλους, στον κοινωνικό σας κύκλο, στις ομάδες στις οποίες είστε μέλη, στους νέους στόχους σας, αλλά και στις ερωτικές σας σχέσεις και θα μπείτε σε διαδικασία να κάνετε πολλά ξεκαθαρίσματα για να συνεχίσετε στη ζωή σας μόνο με ό,τι αξίζει. Το φεγγάρι θα τεστάρει πρόσωπα και καταστάσεις, θα ρίξει φως στον τρόπο που δουλεύετε ή συνυπάρχετε με τους άλλους στη ζωή σας, και όποιος και ό,τι σας δυσαρεστεί θα… μετράει μέρες, καθώς οι αντοχές και οι ανοχές σας θα είναι μειωμένες.

Υπάρχει κάποιος φίλος που σας απογοήτευσε και δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών σας; Μήπως κάποιος συνεργάτης υπονομεύει τις προσπάθειες σας; Είχατε βάλει κάποιους στόχους και έχετε ξεφύγει της πορείας σας; Ή μήπως χάνετε τον χρόνο σας με ανθρώπους και σχέσεις που δεν έχουν τίποτα να σας πουν; Όλα θα μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης και ανάλογα με τον «βαθμό» που θα πάρουν θα κάνετε και τις επόμενες κινήσεις σας. Εξάλλου, δεν χρειάζεστε να έχετε άτομα στη ζωή και τη δουλειά σας που σας κρατάνε πίσω και σας δημιουργούν προβλήματα.

Παίζει και το σενάριο κάποιος φίλος ή συνεργάτης να χρειάζεται τη βοήθεια σας και εσείς να του συμπαρασταθείτε, ή να ξυπνούν παλιές πληγές και παράπονα και να πέφτει η διάθεση σας. Έκτος από τους συνεργάτες και τους φίλους σας, θα επαναξιολογήσετε και τους στόχους σας και ίσως με τη Πανσέληνο να σας δοθεί η ευκαιρία να πετύχετε πιο εύκολα κάποιο όνειρο σας, αρκεί να μην είστε υπερφίαλοι. Επίσης μπορεί να κάνετε νέες σημαντικές γνωριμίες με άτομα που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και στην εξέλιξη σας, οπότε αποδεχτείτε προσκλήσεις και προσπαθήστε να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος στον Ζυγό από τη μία σας κάνει πιο φιλόδοξους, αλλά από την άλλη μπορεί να φέρει ξαφνικές εξελίξεις στην καριέρα ή στο σπίτι και στην οικογένεια, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένες-οι στο δεύτερο δεκαήμερο. Θα έχετε την ανάγκη να βγείτε μπροστά, να δείξετε τα ταλέντα σας και θα αναζητάτε την αναγνώριση, αλλά ίσως το κάνετε με έναν πιο εγωιστικό τρόπο και μπορεί να προκαλέσετε αντιπάθειες.

Η ανυπομονησία και η παρόρμηση είναι κακοί σύμβουλοι και μπορεί τελικά να σας δημιουργήσουν εμπόδια αντί να σας εκτοξεύσουν όπως θα θέλατε. Μην βιάζεστε και μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες σας, διότι όσο πιέζετε τις καταστάσεις τόσο θα φεύγουν από τον έλεγχο σας και στο τέλος θα εκτεθείτε.

Βέβαια μπορεί να φέρει και αλλαγές στον χώρο του σπιτιού ή της οικογένειας. Να προκύπτει, για παράδειγμα, η ανάγκη μιας μετακόμισης ή ένα θέμα που αφορά τα μέλη της οικογένειας σας. Παράλληλα, επειδή το φεγγάρι βρίσκεται απέναντι από τον Χείρωνα θα υπάρξουν έντονες συνειδητοποιήσεις σχετικά με το παρελθόν και ίσως να σκέφτεστε τι λάθος κινήσεις έχετε κάνει εσείς ή κάποια άτομα που εμπιστευθήκατε και τελικά σας πρόδωσαν ή φρέναραν την εξέλιξή σας.

Όμως δεν πρέπει να είστε σκληροί με τον εαυτό σας και να αυτομαστιγώνεστε. Αν θέλετε να κοιτάξετε πίσω, κάντε το σωστά. Δείτε από πού ξεκινήσατε, πού έχετε φτάσει και τι πρόοδο έχετε κάνει. Μπορεί να μην φτάσατε στην κορυφή, αλλά σίγουρα έχετε καταφέρει πολλά. Αναγνωρίστε την αξία σας, πιστέψτε στον εαυτό σας, επαναξιολογήσετε τις στρατηγικές σας και συνεχίστε τις προσπάθειες για φτάσετε στον στόχο σας, αφήνοντας όμως στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους σας πόνεσαν και σας πλήγωσαν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος στις 06/04 στρέφει τη σκέψη σας στα μελλοντικά σχέδια και πώς θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις στα προβλήματα που σας πιέζουν, όμως δεν πρέπει να πάρετε παρορμητικές αποφάσεις αλλά να ζυγίσετε τα πάντα με ψυχραιμία. Οι φίλοι θα σταθούν δίπλα σας και θα σας βοηθήσουν με τους στόχους σας και θα νιώθετε ότι έχετε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.

Βέβαια, με την Πανσέληνο να ενεργοποιεί τους τομείς της επικοινωνίας και των μετακινήσεων, θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στο τι λέτε, αλλά και τον τρόπο που το εκφράζετε. Πολλές φορές μπορεί να έχετε χίλια δίκια με το μέρος σας, αλλά αν χρησιμοποιήσετε άκομψο τρόπο στο τέλος θα πρέπει να απολογηθείτε κιόλας. Γενικώς, εσείς θα έχετε κέφια και όρεξη να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να ζήσετε περιπέτειες και νέες εμπειρίες, αλλά ίσως υπάρξουν κάποια εμπόδια ή ανατροπές στο πρόγραμμα σας που θα σας πιέσουν.

Μην αρχίσετε να επιρρίπτετε ευθύνες από δω και από κει, διότι με αυτό το φεγγάρι δεν έχει κανείς την αντοχή να πιέζεται από τους άλλους και τα λόγια εύκολα θα παρεξηγούνται, όπως και οι προθέσεις. Από την άλλη, η Πανσέληνος μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να σπάσετε τη ρουτίνα σας. Μπορεί να προκύψει και κάποια πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό ή σε μια πολυεθνική εταιρεία, ή να ανοίξετε τα φτερά σας και να φύγετε για σπουδές ή μετεκπαίδευση σε μια άλλη χώρα ή πόλη. Επίσης, μπορεί να έχετε κάποια επιτυχία αν αποφασίσετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας για την οποία προετοιμαζόσασταν και κοπιάσατε για μεγάλο διάστημα ή να έχετε θετική έκβαση αν ασχολείστε με ΜΜΕ, διαφήμιση, διαδίκτυο ή με νομικές υποθέσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τις 12 έως τις 20 μοίρες.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα οικονομικά, τις σχέσεις και τις συνεργασίες φέρνει σε πρώτο πλάνο η Πανσέληνος στον Ζυγό κι εσείς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στους χειρισμούς σας. Αν υπάρχουν κάποιες μυστικές οικονομικές συμφωνίες που έγιναν από εσάς ή πίσω από την πλάτη σας από τους συνεργάτες ή τον σύντροφό σας, υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν όλα στη φόρα και να υπάρξει ντόμινο εξελίξεων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα χρήματα, αλλά και τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας.

Ωστόσο, επειδή η ψυχολογία σας δεν θα είναι ανεβασμένη και θα τρώγεστε με τα ρούχα σας δεν χρειάζεται να πάρετε τώρα τις αποφάσεις για το μέλλον μιας συνεργασίας ή για τα οικονομικά σας, αφήστε να περάσουν λίγο οι μέρες και τότε κάνετε τις ανακοινώσεις σας. Αν έχετε κάποιο χρέος ή θέλετε να κάνετε έναν διακανονισμό, μπορεί αυτό το φεγγάρι να κρύβει μια θετική συμφωνία για εσάς, αρκεί να μην πιστέψετε σε μεγάλες υποσχέσεις ή θεωρήσετε ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε τους άλλους, τα ρίσκα δεν ευνοούνται.

Πέρα από το οικονομικό, η Πανσέληνος μπορεί να φέρει αναταράξεις σε μια προσωπική σχέση, την αναμόχλευση των συναισθημάτων σας ή το τέλος μιας κατάστασης στα προσωπικά σας. Αν δεν καλύπτεστε συναισθηματικά από τη σχέση σας, η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Χείρωνα μπορεί να ξυπνήσει επώδυνες αναμνήσεις και τραύματα του παρελθόντος και να μην μπορείτε να αντιμετωπίστε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και να βγάλετε όλα σας τα απωθημένα στο ταίρι σας σας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τις 12 έως τις 20 μοίρες.

Γυναίκα ξέχασε βραστό αυγό για 20 χρόνια και μετατράπηκε σε ρουμπίνι

Την πρόδωσε η αντίδρασή της: Αυτό έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις είδε τον Μάνο Δασκαλάκη μέσα στο Δικαστήριο