Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Torta Magica: Ιταλικό λαχταριστό κέικ που λιώνει στο στόμα. - LINE LIFE

Torta Magica: Ιταλικό λαχταριστό κέικ που λιώνει στο στόμα.

Αυτή η συνταγή είναι όντως μαγική γιατί με ένα μείγμα δημιουργούνται τρεις διακριτές στρώσεις, μια συμπαγής στρώση στον πάτο, μια ρευστή κρέμα στη μέση και από πάνω μια στρώση από κλασσικό κέικ.

Δοκιμάστε αυτό το πανεύκολο γλυκό που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα….torta magica όπως τη λένε και οι Ιταλοί!

Υλικά

4 μεσαία αυγά 1/2 κουταλά κιχυμό λεμονιού 1 κουταλιά κρύο νερό 150γρ άχνη ζάχαρη 125γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο, όχι ζεστό 115γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500γρ γάλα χλιαρό ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε σφιχτή μαρέγκα

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κρύο νερό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και σταδιακά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα. Βάζουμε το κέικ σε ταψάκι 20χ20 καλά βουτυρωμένο. Ψήνουμε για 65 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Καλή επιτυχία !

Συμβουλή: προσοχή στο μέγεθος του ταψιού, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο γιατί δεν θα βγουν οι στρώσεις. Επίσης αν ο φούρνος σας είναι ‘δυνατός’ να ψήσετε το κέικ στους 160 βαθμούς, πρέπει να ψηθεί σε μέτριο φούρνο 60 με 70 λεπτά για να πετύχει η συνταγή.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.