Αρχική Βίντεο Ένα φοβερό βίντεο δείχνει πως θα ήταν ο ουρανός αν βλέπαμε όλα τα αστέρια

Ένα φοβερό βίντεο δείχνει πως θα ήταν ο ουρανός αν βλέπαμε όλα τα αστέρια

0
Ένα φοβερό βίντεο δείχνει πως θα ήταν ο ουρανός αν βλέπαμε όλα τα αστέρια

Αν πιστεύετε πως οι αστεροειδείς είναι σπάνιοι, αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ μικροί σε μέγεθος και σκουρόχρωμοι και το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να τους δει.

Τώρα όμως, ένα αποκαλυπτικό βίντεο έρχεται για να μας δείξει τι εικόνα θα είχε ο νυχτερινός ουρανός αν μπορούσαμε να διακρίνουμε όλους τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη – τουλάχιστον αυτούς που έχουν ανακαλύψει μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι.

«Ουσιαστικά πετάμε γύρω από τον ήλιο, ανάμεσα από αυτό το πλήθος αστεροειδών, με τα μάτια μας κλειστά» λέει ο Scott Manley, ο αστρονόμος που δημιούργησε το συγκεκριμένο animation και το ανάρτησε στο YouTube.

Το βίντεο του Manley είναι διαδραστικό. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον νυχτερινό ουρανό, σαν να βρισκόσασταν σε ένα πολύ σκοτεινό, ανοιχτό σημείο με ένα ισχυρό τηλεσκόπιο στη διάθεσή σας. Ο κύριος στόχος του Manley με αυτό το βίντεο, ωστόσο, δεν ήταν να διασκεδάσει τους θεατές αλλά να τους ενημερώσει για την εντελώς ρεαλιστική απειλή που είναι οι αστεροειδείς για την ανθρωπότητα.

Μπορεί η σκέψη αυτής της απειλής να μην είναι και η πλέον ευχάριστη, σας διαβεβαιώνουμε όμως πως η παρακολούθηση αυτού του φανταστικού βίντεο είναι.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.