Έχετε Προσέξει ποτέ ΑΥΤΗ την λευκή Ίνα που υπάρχει σε κάθε Αυγό. Δεν Φαντάζεστε ΤΙ είναι…

Τα αυγά είναι μαζί με το γάλα και το βούτυρο τα πιο πολυχρησιμοποιημένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρόλο που δεν είναι πραγματικά γαλακτοκομικό προϊόν, συχνά υπάγονται σε αυτή την κατηγορία στα περισσότερα μαγαζιά.  

Πάντως, ανεξάρτητα από την κατηγορία από την οποία βρίσκονται, τρώμε τόνους αυγά κάθε χρόνο, είτε χτυπημένα, είτε σε γλυκά, είτε σε αρτοσκευάσματα. Σύμφωνα με μελέτες τρώμε ο καθένας περίπου 250 αυγά το χρόνο.

Είναι πάρα πολλά αυγά αν και οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα τι είναι αυτό που βάζουμε στο σώμα μας. Ξέρετε ποια είναι τα επιμέρους κομμάτια ενός αυγού; Οι περισσότεροι θα έλεγαν κρόκος, ασπράδι και κέλυφος. Ωστόσο, όλοι έχουμε παρατηρήσει αυτή την άσπρη κλωστή που είναι κολλημένη πάνω στον κρόκο.

Κάθε αυγό έχει τον αντίστοιχο “ομφάλιο λώρο” του αν και χρησιμεύει πιο πολύ σαν ζώνη ασφαλείας και λέγεται chalazae. Στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 σε κάθε αυγό, ένα σε κάθε πλευρά και είναι κολλημένα στον κρόκο. Σκοπό έχουν να συγκρατούν τον κρόκο ακίνητο για να μην τραυματιστεί.

Εάν υπάρχει έντονα αυτή η “ζώνη ασφαλείας”, τότε το αυγό είναι φρέσκο. Εάν όμως είναι πολύ δύσκολο να την ξεχωρίσετε, τότε το αυγό είναι παλιό.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την ανατομία ενός αυγού:

Credit: sun-gazing.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το δικό της υπερσύγχρονο κέντρο μαστού άνοιξε η Νατάσα Παζαΐτη [Εικόνες]

Ειδικεύεται στην ογκολογική και την επανορθωτική χειρουργική του μαστού. Ο λόγος για το ιατρείο μαστού που άνοιξε Νατάσα Παζαϊτη. Το Κέντρο Μαστού της κυρίας...

“Πετάει” ποτέ το Μάτι σας; Δείτε τι σημαίνει!

Το να “πετάει” το μάτι μας μπορεί να γίνει κάτι πολύ ενοχλητικό και άβολο. Πιθανότατα το έχετε νιώσει αρκετές φορές και πάντα φαίνεται σαν να δημιουργείται...

Γιατί οι ερευνητές συνιστούν να τρώμε 7 καρύδια την ημέρα! (ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα)

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, τα καρύδια έχουν διπλάσιο επίπεδο αντιοξειδωτικών πολυφαινολών από τους άλλους ξηρούς καρπούς και έτσι βοηθούν το σώμα...
close