Έχετε Προσέξει ποτέ ΑΥΤΗ την λευκή Ίνα που υπάρχει σε κάθε Αυγό. Δεν Φαντάζεστε ΤΙ είναι…

Τα αυγά είναι μαζί με το γάλα και το βούτυρο τα πιο πολυχρησιμοποιημένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρόλο που δεν είναι πραγματικά γαλακτοκομικό προϊόν, συχνά υπάγονται σε αυτή την κατηγορία στα περισσότερα μαγαζιά.  

Πάντως, ανεξάρτητα από την κατηγορία από την οποία βρίσκονται, τρώμε τόνους αυγά κάθε χρόνο, είτε χτυπημένα, είτε σε γλυκά, είτε σε αρτοσκευάσματα. Σύμφωνα με μελέτες τρώμε ο καθένας περίπου 250 αυγά το χρόνο.

Είναι πάρα πολλά αυγά αν και οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδέα τι είναι αυτό που βάζουμε στο σώμα μας. Ξέρετε ποια είναι τα επιμέρους κομμάτια ενός αυγού; Οι περισσότεροι θα έλεγαν κρόκος, ασπράδι και κέλυφος. Ωστόσο, όλοι έχουμε παρατηρήσει αυτή την άσπρη κλωστή που είναι κολλημένη πάνω στον κρόκο.

Κάθε αυγό έχει τον αντίστοιχο “ομφάλιο λώρο” του αν και χρησιμεύει πιο πολύ σαν ζώνη ασφαλείας και λέγεται chalazae. Στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 σε κάθε αυγό, ένα σε κάθε πλευρά και είναι κολλημένα στον κρόκο. Σκοπό έχουν να συγκρατούν τον κρόκο ακίνητο για να μην τραυματιστεί.

Εάν υπάρχει έντονα αυτή η “ζώνη ασφαλείας”, τότε το αυγό είναι φρέσκο. Εάν όμως είναι πολύ δύσκολο να την ξεχωρίσετε, τότε το αυγό είναι παλιό.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την ανατομία ενός αυγού:

Credit: sun-gazing.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εύκολη χημική δίαιτα: Χάστε πάνω από 8 κιλά σε 15 ημέρες

Πρόκειται για μια εύκολη και πολύ αποτελεσματική δίαιτα, που απαγορεύει εντελώς τους υδατάνθρακες, έχει όμως θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα! Τι επιτρέπει η...

7 Πανέξυπνα Κόλπα, που Κάθε Οδηγός, ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζει!

Είτε κάνουμε μετακινήσεις, είτε πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και τις δραστηριότητές τους ή φεύγουμε για διακοπές, τελικά ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο....

Νίκησε τις λιγούρες σου με αυτά τα πανέξυπνα tips!

Οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι σε κάποια τροφή τείνουν να την καταναλώνουν συνεχώς -και θέλουν όλο και περισσότερο. Τέτοιες «εθιστικές»τροφές είναι η ζάχαρη, το...
close