Έψαχναν για μαμούθ και βρήκαν «χαμένο» είδος λιονταριού που ζούσε στην Σιβηρία πριν από 10 χιλιάδες χρόνια….

Πριν από 10.000 χρόνια ζούσε ένα αιλουροειδές που μοιάζει με το λιοντάρι και ήταν ο κορυφαίος θηρευτής στην ευρύτερη περιοχή της Σιβηρίας και της Βόρειας Ασίας. Ταχύτατο, πανέξυπνο, δυνατό και ευέλικτο βρισκόταν στην κορυφή της πυραμίδας. Και όμως αυτό το είδος έχει εξαφανισθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπήρχε μόνο μια αναφορά σε διάφορες εγκυκλοπαίδειες που είκαζαν για την ύπαρξη του.

Πριν από λίγες ημέρες Ρώσοι επιστήμονες που μελετούσαν έναν πανάρχαιο παγετώνα μέσα σε μια σπηλιά, ανακάλυψαν το είδος αυτό. Δυο λιονταράκια σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, διατηρημένα από το κρύο, «αναπαύονταν» για χιλιάδες χρόνια….

leon1_0Οι επιστήμονες που εξέτασαν τα 2 λιονταράκια παρατήρησαν ότι οι ιστοί τους είναι άθικτοι κάτι που σημαίνει πως μπορούν να πάρουν το DNA τους και να τα κλωνοποιήσουν. Βέβαια αυτό θα μπορέσει να συμβεί ύστερα από ενδελεχή μελέτη και θα απαιτήσει πολύ χρόνο. Η Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας πρόκειται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις….

10000-year-old-exceptional-lion-1-600x332

Οι επιστήμονες είχαν μπει στη σπηλιά, μελετούσαν τον παγετώνα και δήλωναν τυχεροί εάν θα μπορούσαν να βρουν έστω και υπολείμματα από κάποιο μαμούθ. Αντί αυτού βρήκαν τα δυο λιονταράκια, με τη γούνα τους, και με τα εσωτερικά τους όργανα άθικτα. Μοιάζουν σαν να κοιμούνται. Έναν ύπνο που διαρκεί 10.000 χρόνια….

leon3

Τα λιονταράκια τα ονόμασαν Ουγιάν και Ντίνα. Η ηλικία τους όταν πέθαναν δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερη των 3 εβδομάδων, αφού ακόμη από τα ούλα τους δεν είχαν «σκάσει» τα δόντια τους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η μητέρα τους τα είχε αφήσει μέσα στη σπηλιά για να αναζητήσει τροφή, όταν ο παγετώνας που ερχόταν προκάλεσε κατολίσθηση, τα εγκλώβισε και στο τέλος τα τύλιξε και τα διατήρησε παγωμένα….

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νερό με λεμόνι! Δείτε 20 ωφέλιμους λόγους για να το πίνετε κάθε πρωί

Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό, όχι μόνο ικανοποιούμε τη δίψα μας περισσότερο απ’ ότι με οποιοδήποτε αναψυκτικό, αλλά γεμίζουμε και το σώμα μας με βιταμίνες, μέταλλα...

Κορωνοϊός: Ποιο εμβόλιο προκαλεί εκτεταμένο δερματικό εξάνθημα. Προσοχή [φωτο]

Ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκαλεί εκτεταμένο δερματικό εξάνθημα; Οι εξελίξεις τρέχουν για τα νέα εμβόλια έναντι της COVID-19, το ίδιο όμως συμβαίνει και όσον...

Ψύξη από air condition: Τι μπορείτε να κάνετε

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το air condition έχει ήδη μπει σε λειτουργία από τους θερμόαιμους. Εκτός από τη δροσιά όμως, παραμονεύει και...
close