in

Γιατί πεθαίνουν φέτος τόσοι διάσημοι; ΑΥΤΗ είναι η ΕΞΗΓΗΣΗ!

Με δεκάδες τραγικές και αναπάντεχες απώλειες έχει ξεκινήσει το 2016, κάνοντας πολλούς να διερωτώνται πού οφείλονται οι αλλεπάλληλοι θάνατοι ανθρώπων της showbiz. Σε δημοσίευμά του, το BBC αναλύει τα στατιστικά, αποκαλύπτοντας την πιθανή εξήγηση.

Ντέιβιντ Μπόουι, Άλαν Ρίκμαν και Πρινς είναι μερικοί από τους συνολικά 24 σταρ που έχουν «φύγει» από τότε που άρχισε η χρονιά. Μάλιστα, ο μακάβριος αριθμός έχει… πενταπλασιαστεί μέσα σε μία τετραετία.

220416195450_0654

(Οι θάνατοι διασήμων από το 2012 μέχρι σήμερα)

Σύμφωνα με άρθρο του ΒΒC, υπό τον τίτλο «Αρκετά 2016!», υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συντέλεσαν σε αυτό το φαινόμενο:

1. Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να γίνονται διάσημοι τη δεκαετία του ’60, διανύουν τώρα την 7η δεκαετία της ζωής τους, οπότε, αρχίζουν και πεθαίνουν.

2. Οι περισσότεροι που πεθαίνουν τώρα ανήκουν στην λεγόμενη γενιά του baby boom, είναι δηλαδή γεννημένοι μεταξύ του 1946 και 1964.

3. Υπάρχουν περισσότεροι διάσημοι απ’ οτι στο παρελθόν. «Στη γενιά του πατέρα μου ή του παππού μου, οι μόνοι διάσημοι ήταν οι ηθοποιοί του σινεμά – δεν υπήρχε τότε τηλεόραση», επισημαίνει ο αρθρογράφος, Νικ Σέρπελ.

4. Χάρη στην «έκρηξη» των social media υπάρχουν περισσότεροι σελέμπριτις από ό,τι παλιότερα.

Μη νομίζετε, όμως, ότι το 2016 είναι γρουσούζικο… Σύμφωνα με τον Σέρπελ, το μακάβριο φαινόμενο θα έχει και συνέχεια! «Για τα επόμενα 10 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι θα μπαίνουν στα 80 τους και οι θάνατοι θα συνεχιστούν σε αυτό το επίπεδο. Και αυτό δεν περιλαμβάνει τους θανάτους – έκπληξη, όταν, δηλαδή, πεθαίνουν άνθρωποι που δεν πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

star.gr

Η αληθινή ιστορία πίσω από το τηλεοπτικό «Μικρό σπίτι στο λιβάδι». Πώς είναι και τι κάνουν σήμερα οι δημοφιλείς πρωταγωνιστές;

Πάγωσαν όλοι όταν είδαν την Μενεγάκη να σωριάζεται στο πάτωμα! [video]