in

Δείτε πως το μυαλό σας κρίνει εάν κάποιος είναι έμπιστος ή όχι με ΜΟΝΟ μία ματιά!

Ξέρετε το ρητό «Δε σου δίνεται ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις την πρώτη εντύπωση«; Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι η αλήθεια. Το να κάνουμε όμως καλή εντύπωση δεν είναι πάντα υπό τον έλεγχό μας, όπως νομίζαμε.

Ο κωμικός William Haynes θέλει να μας μιλήσει για τις πρώτες εντυπώσεις και μπορούμε να πούμε ότι έχει ένα αρκετά ιδιαίτερο χιούμορ. Όπως η παρακάτω δήλωσή του:

Ας δούμε τι έχει να πει:

Ο εγκέφαλός σου μπορεί να αποφασίσει πόσο αξιόπιστος είναι ένας άνθρωπος, με μια μόνο ματιά
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience, μόλις συναντήσουμε για πρώτη φορά κάποιον ο εγκέφαλός μας βγάζει άμεσα συμπεράσματα για το άτομο αυτό, συμπεριλαμβανομένου αν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε ή όχι.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν δύο ομάδες. Από την πρώτη ζήτησαν να βαθμολογήσουν πόσο εμπιστευόταν κάποιον απλά κοιτώντας το πρόσωπό του, τη στιγμή που οι ερευνητές έπαιρναν μετρήσεις από την αμυγδαλή (περιοχή του εγκεφάλου).
Από τη δεύτερη ομάδα ζήτησαν να ξαπλώσουν σε έναν μαγνητικό τομογράφο ενώ διάφορα πρόσωπα προβάλονταν σε μία οθόνη. Η «παγίδα» ήταν ότι τα πρόσωπα άλλαζαν τόσο γρήγορα, που στην πραγματικότητα δεν προλάβαιναν καν να τα δουν!

Τα αποτελέσματα του πειράματος: είτε κοιτάζουμε ένα πρόσωπο για αρκετά λεπτά είτε για μερικά δευτερόλεπτα, η αντίδραση της αμυγδαλής είναι ΑΜΕΣΗ.

Αυτό όμως είναι μόνο η επιφάνεια του συγκεκριμένου πεδίου μελέτης. Γνωρίζατε ότι η φωνή ενός ατόμου μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα στην αντίληψή μας γι” αυτόν;

Πηγή

Κορυφαίο ΑΝΕΚΔΟΤΟ:….Οι αρετές του Έλληνα !

Ευρωβουλευτής σήκωσε χαρτί τουαλέτας και φώναζε στον Γιούνκερ: «Έτσι καταντήσατε το ευρώ»