Μάθετε πώς να προστατεύσετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας στο διαδίκτυο

Μπορεί η ψηφιακή τεχνολογία να έχει προσφέρει μεγάλη ευκολία στη σύγχρονη ζωή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως απουσιάζουν οι κίνδυνοι από τη χρήση της. Διαβάστε παρακάτω ορισμένους τρόπους ώστε να προστατεύσετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Μην αποκαλύπτετε ευαίσθητες πληροφορίες
Κρατήστε κρυφά τα προσωπικά σας δεδομένα και σε περίπτωση που σας ζητηθεί κάποιο, μάθετε πού θα χρησιμοποιηθεί και αν είναι ασφαλής η κοινοποίηση.

Προσέξτε τις πιθανές απάτες
Πολλές φορές μπορεί να λάβετε μηνύματα απάτης, είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, είτε με άλλον τρόπο, που θα ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία και εσείς θα πρέπει να έχετε κατά νου να τσεκάρετε πάντα τον αποστολέα, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστα μπλεξίματα.

Χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς
Αποτελούν την πρώτη βασική άμυνα για τα προσωπικά σας στοιχεία, ενώ, φροντίστε τουλάχιστον για το e-mail σας, να έχετε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης από τους άλλους λογαριασμούς σας.

Προσέξτε τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi
Καλύτερα να αποφεύγετε τις διαδικτυακές αγορές και το e-banking όταν χρησιμοποιείτε κάποιο δημόσιο δίκτυο, ενώ θα ήταν καλό να απενεργοποιείτε το Bluetooth και το Wi-Fi, αν δεν θέλετε να συνδεθείτε σε κάποιο δίκτυο.

Ενημερώστε τακτικά τα λειτουργικά σας συστήματα
Για όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, ώστε κλείνετε τα κενά ασφαλείας και να γίνονται οι πρέπουσες αναβαθμίσεις.

Ασφαλίστε τον υπολογιστή σας
Χρησιμοποιείστε λογισμικό προστασίας, ώστε ιοί και spyware να μην προσβάλουν τα δεδομένα σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι με την εγκατάσταση ενός firewall.

Βάλτε όνομα χρήστη και κωδικό στον υπολογιστή σας
Και φυσικά, μην ξεχνάτε να τα αποσυνδέετε κάθε φορά που τον αφήνετε, έτσι ώστε και στην περίπτωση που κλαπεί, να μην μπορούν να διαβαστούν τα αρχεία σας από κανέναν.

Κλειδώστε τις φορητές σας συσκευές
Ακριβώς όπως και παραπάνω με τον υπολογιστή σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε με κάθε ηλεκτρονική φορητή σας συσκευή.

Κάντε συνετή χρήση των υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων στο Cloud
Γίνεται πιο εύκολο σε τρίτους να έχουν πρόσβαση στα αρχεία σας, οπότε σε περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε κάποια εμπιστευτική πληροφορία, καλύτερα προτιμήσετε ένα USB stick με κρυπτογράφηση, παρά το Cloud.

Προσέξτε τις αχρηστεμένες συσκευές
Μην εγκαταλείπετε τις παλιές σας συσκευές όπως είναι, αλλά διαγράψτε κάθε αρχείο σας πριν τις πετάξετε ή τις δώσετε σε άλλους.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμάστε αυτή την Θαυματουργή Σπιτική Συνταγή για την Αντιμετώπιση της Βρογχίτιδας και Πείτε Αντίο στον Επώδυνο Βήχα

Ο χειμώνας πλησιάζει γρήγορα και αυτή την εποχή οι περισσότεροι είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές παθήσεις, όπως η βρογχίτιδα, που προκαλείται φλεγμονή και οίδημα των βλεννογόνων...

Η δίαιτα της λαχανόσουπας… υπόσχεται να χάσεις 5 κιλά σε μια εβδομάδα!

Η φήμη της κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Η δίαιτα της λαχανόσουπας υπόσχεται να σε κάνει να χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα και είσαι διατεθειμένη...

Πόνοι περιόδου: Πότε ξεπερνούν το κανονικό και πρέπει να δείτε γιατρό

Ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα κορίτσια και τις γυναίκες να βιώνουν ήπιες κράμπες (πόνους) κατά την έμμηνο ρύση, υπάρχουν φορές που πρέπει να...
close