Νέος σεισμός στη Λευκάδα χωρίς νερό και δρόμους πολλές περιοχές!

Νέος ισχυρός μετασεισμός ανησύχησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι τη Λευκάδα, αυτή τη φορά μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2.15 το μεσημέρι, προερχόμενος από τον ίδιο εστιακό χώρο με το χθεσινό πρωινό σεισμό στη Λευκάδα, ο οποίος άφησε πίσω του δύο νεκρούς.

Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και άλλη δόνηση, 3,8 Ρίχτερ. Θυμίζουμε ότι μετά τον χθεσινό κύριο σεισμό, η μετασεισμική ακολουθία έχει θέσει σε συναγερμό τις τοπικές αρχές, υπό το φόβο νέων καταστροφών στο νησί.

Σε αρκετές περιοχές έχει διακοπεί η υδροδότηση αλλά και η ηλεκτροδότηση, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων.

Από το πρωί κλιμάκια μηχανικών από την Πάτρα, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα έχουν ξεκινήσει ελέγχους στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του νησιού, ενώ συνολικά οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 56.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές “κρυφές” καταστροφές από το σεισμό, σε δίκτυα υποδομών και κτίρια της Λευκάδας και έκανε γνωστό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν πλήρη εικόνα μόλις ολοκληρωθούν οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γεωλογίας στο ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης, χαρακτήρισε τη Λευκάδα την πιο σεισμογενής περιοχή της Ελλάδας και το “Ρήγμα της Κεφαλλονιάς” (εκτείνεται κατά μήκος των δυτικών Λευκάδας – Κεφαλλονιάς) από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά ρήγματα του ελληνικού χώρου.

“Ενεργοποιήθηκε το 2003 με τον σεισμό 6,2 της Λευκάδας, πέρυσι με τους σεισμούς Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου στην Κεφαλλονιά και χθες. Και ισχυρούς σεισμούς δίνει, αλλά τους δίνει και πολύ συχνά σε αντίθεση με άλλα ρήγματα του ελληνικού χώρου που κάνουν πάρα πολλές εκατοντάδες χρόνια για να ξαναδώσουν σεισμό” τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχετε φουσκάλες στα πόδια;; Πρέπει να τις ανοίξετε ή ΟΧΙ;; Δείτε την απάντηση ΕΔΩ!

Οι ενοχλητικές φουσκάλες εμφανίζονται στα πόδια λόγω… τριβής και επακόλουθης φθοράς της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος… Στη συνέχεια, συγκεντρώνεται στο σημείο υγρό και σχηματίζεται η φουσκάλα,...

Μια μικρή διαδικασία αφαίρεσης ενός σημαδιού εκ γενετής μετατράπηκε σε εφιάλτη

Μία blogger ομορφιάς αποκάλυψε πως μια μικρή διαδικασία αφαίρεσης ενός σημαδιού εκ γενετής μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν η επέμβαση με λέιζερ άφησε το δέρμα...

Έτσι θα εξαφανίσετε τα σπυράκια από την πλάτη!

Σπυράκια. Ο εχθρός της γυναικείας επιδερμίδας. Δε βγαίνουν μόνο στο πρόσωπό αλλά και σε άλλα σημεία του κορμιού, όπως η πλάτη. Τι γίνεται σε μία...
close