Ξαναστήνουν τον Κολοσσό της Ρόδου, ύψους 150 μέτρων!

Mια ομάδα νέων ανθρώπων συνέλαβε την ιδέα να κάνει ένα σύγχρονο θαύμα, αναβιώνοντας ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, τον Κολοσσό της Ρόδου.

Mια ομάδα νέων ανθρώπων από τη Ρόδο αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνέλαβε την ιδέα να κάνει ένα σύγχρονο θαύμα, αναβιώνοντας ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, τονΚολοσσό της Ρόδου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η μελέτη γεννήθηκε από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες νέων επαγγελματιών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με κύριο στόχο να βοηθηθεί η Ελλάδα, και κυρίως η Ρόδος, αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Πρόκειται για αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχαιολόγους και οικονομολόγους, όλοι τους νέοι άνθρωποι, που, όπως προκύπτει από τα σχέδια που έχουν κάνει, έχουν μελετήσει το θέμα και στην παραμικρή του λεπτομέρεια.

c5f57618a7eca22f2052c89a00e9bc4f

Ως πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας φέρεται ο ρόδιος αρχιτέκτονας Άρης Α. Πάλλας και στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει η ομάδα, colossusrhodes.com, μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει δωρεά για το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνει «παγκόσμιο μνημείο».

Σε αυτήν την 150 μέτρων ύψους κατασκευή, όπως τονίζουν, θα γίνει ένα  μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο, μία βιβλιοθήκη αλλά, πάνω απ’ όλα ο Κολοσσός πρέπει να αποκτήσει την αρχική του λειτουργία: Ένας πελώριος φάρος, ένα σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα, που μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων!

Όσο για το πως θα ξανακτιστεί σήμερα, το πρότζεκτ προβλέπει μία κατασκευή που εκμεταλλεύεται τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, έξυπνες και μαγικές ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το “δέρμα” του θα είναι καλυμμένο με ηλιακά πάνελ, παρέχοντας 100% αυτονομία.

8a61cd12f0922986598da75978dc33f1

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος ,μουστάρδα και κάρυ

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος ,μουστάρδα και κάρυ! Ενα πεντανόστιμό φαγάκι που θα λατρέψετε Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου μισή κονσέρβα μανιτάρια 1 κρεμμύδι 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί 300ml κρέμα γάλακτος 2...

Το φιλέτο του φτωχού: Ένα κόλπο για να μαλακώσετε το κρέας που θα μαγειρέψετε!

Όλοι προτιμούμε το κρέας της μπριζόλας μας ζουμερό, ακόμη κι αν δεν έχουμε απαραίτητα το καλύτερο κρέας της αγοράς στο πιάτο μας. Αυτό που θα...

Θεραπεία της ιγμορίτιδας με απλό και φυσικό τρόπο

Για την θεραπεία της ιγμορίτιδας, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε ορισμένες τροφές οι οποίες προκαλούν βλέννα, όπως είναι το γάλα και τα ραφιναρισμένα άλευρα...
close