Ξαναστήνουν τον Κολοσσό της Ρόδου, ύψους 150 μέτρων!

Mια ομάδα νέων ανθρώπων συνέλαβε την ιδέα να κάνει ένα σύγχρονο θαύμα, αναβιώνοντας ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, τον Κολοσσό της Ρόδου.

Mια ομάδα νέων ανθρώπων από τη Ρόδο αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνέλαβε την ιδέα να κάνει ένα σύγχρονο θαύμα, αναβιώνοντας ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, τονΚολοσσό της Ρόδου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η μελέτη γεννήθηκε από τις ιδέες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες νέων επαγγελματιών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με κύριο στόχο να βοηθηθεί η Ελλάδα, και κυρίως η Ρόδος, αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Πρόκειται για αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχαιολόγους και οικονομολόγους, όλοι τους νέοι άνθρωποι, που, όπως προκύπτει από τα σχέδια που έχουν κάνει, έχουν μελετήσει το θέμα και στην παραμικρή του λεπτομέρεια.

c5f57618a7eca22f2052c89a00e9bc4f

Ως πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας φέρεται ο ρόδιος αρχιτέκτονας Άρης Α. Πάλλας και στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει η ομάδα, colossusrhodes.com, μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει δωρεά για το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνει «παγκόσμιο μνημείο».

Σε αυτήν την 150 μέτρων ύψους κατασκευή, όπως τονίζουν, θα γίνει ένα  μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο, μία βιβλιοθήκη αλλά, πάνω απ’ όλα ο Κολοσσός πρέπει να αποκτήσει την αρχική του λειτουργία: Ένας πελώριος φάρος, ένα σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα, που μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων!

Όσο για το πως θα ξανακτιστεί σήμερα, το πρότζεκτ προβλέπει μία κατασκευή που εκμεταλλεύεται τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, έξυπνες και μαγικές ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, το “δέρμα” του θα είναι καλυμμένο με ηλιακά πάνελ, παρέχοντας 100% αυτονομία.

8a61cd12f0922986598da75978dc33f1

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με τα Μάτια αυτής της Γυναίκας και οι Επιστήμονες ΔΕΝ μπορούν να το εξηγήσουν…

Βλέπετε το πράσινο όπως το βλέπουμε και εμείς; Μερικές φορές, μας απασχολούν τέτοια ερωτήματα, αφού έχουμε συμφωνήσει να χρησιμοποιούμε τα ονόματα των χρωμάτων όπως...

Πέντε χρήσεις του αλουμινόχαρτου που σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζατε μέχρι σήμερα!

Όπως έχουμε παρουσιάσει και σε παλαιότερα άρθρα μας, το αλουμινόχαρτο είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, με απίστευτες χρήσεις...

10 Φοβερά κόλπα με το ξύδι που θα σας βγάλουν από μια δύσκολη θέση. (Βίντεο)

Το ξίδι είναι ένα από εκείνα τα προϊόντα που το έχουμε υποτιμήσει. Πιστεύουμε ότι χρησιμεύει μόνο για να δώσουμε γεύση σε σαλάτες αλλά στην...
close