Οι πιο γνωστές ιντερνετικές απάτες

Όλοι έχουμε πέσει θύματα spam! Αυτές είναι παγκοσμίως οι πιο γνωστές και ενοχλητικές απάτες που ταλαιπωρούν τους πάντες.

1. Λοταρία
Όταν από το πουθενά έρχεται ένα mail από άγνωστο αποστολέα ο οποίος σας λέει πως το όνομά σας, το mail σας κλπ κληρώθηκε και έχετε κερδίσει ένα τεράστιο ποσό, μην κάνετε κλικ.

2. Φιλανθρωπία
¶ρρωστα παιδιά, το τσουνάμι στην Ιαπωνία, πόλεμοι και σεισμοί χρησιμοποιούνται για να ευαισθητοποιήσουν τα θύματα, που πείθονται πως τα χρήματα πηγαίνουν για καλό σκοπό.

3. Ταξίδια στο πουθενά
Τώρα που οι διακοπές είναι πολυτέλεια, τα mail που υπόσχονται διακοπές στα Φίτζι με 50 δολάρια είναι εδώ για να μείνουν. Δυστυχώς, πολλοί την πάτησαν.

4. Online Dating
Για κάποιο λόγο, πολλοί μοναχικοί άνθρωποι στον κόσμο γράφονται καθημερινά σε site αναξιόπιστα για να βρουν το άλλο τους μισό. Όλα για την αγάπη!

5. Αntivirus
Σας στέλνουν στο mail δωρεάν ένα πρόγραμμα antivirus, εσείς το κατεβάζετε και κολλάτε ιούς. Ή όταν μπαίνετε σε ένα site ένα pop-up παράθυρο σας λέει πως ο υπολογιστής σας κινδυνεύει!

6. Εκπτώσεις
Κουπόνια, προσφορές σε ρούχα και παπούτσια από site που δεν γνωρίζατε. Μην μπείτε στον πειρασμό!

7. Free Trial
Ποιος δεν θέλει δωρεάν υπηρεσίες; Προσοχή, γιατί σπάνια είναι για καλό.

8. Eργασία από το σπίτι
Δουλέψτε από το σπίτι χωρίς να ταλαιπωρείστε, βγάλτε 5.000 δολάρια μηνιαίως κλπ. Αυτά δεν συμβαίνουν.

9. PayPal
Νομίζετε πως χρησιμοποιείτε το PayPal, όμως σας στέλνουν σε άλλο site που του μοιάζει και έτσι παίρνουν τα στοιχεία σας.

10. Spam e-mail με πιασάρικες φράσεις στο θέμα
Μην ανοίγετε. Μην κάνετε κλικ.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μάθε ΠΩΣ να σφυρίζεις δυνατά με τα δυο δάχτυλα! Βήμα-βήμα η μέθοδος.

Σχηματίστε ένα “Α” με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο και των δύο χεριών σας Απλώστε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο σας ενωμένα και...

Το τέλος της Κατερίνας Γώγου. Η «αφελής» του ελληνικού κινηματογράφου, η αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων. Η ποιητική της συλλογή πούλησε όσο και του Ελύτη…

«Εμένα, οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, εμένα, οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα» Κατερίνα Γώγου Η Κατερίνα Γώγου είναι γνωστή στο ευρύ κοινό...

Εύκολη συνταγή για αφράτα, νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Ποιος είπε ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας πρέπει να στερούμαστε τα γλυκά; Μετά την συνταγή για το νηστίσιμο κέικ-κόλαση, επανερχόμαστε με μια ακόμη...
close