Σκάλιζε το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας όταν ξαφνικά…

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα βίντεο που δείχνει μία νεκρή φάλαινα στις Φερόες νήσους, η οποία εκρήγνυται στην κυριολεξία τη στιγμή που προσπαθούν να τη μετακινήσουν, με τρομακτικό αποτέλεσμα.

Τα εντόσθια, τα εσωτερικά όργανα και όλα τα… υπόλοιπα που βρίσκονταν μέσα στο νεκρό θαλάσσιο κήτος ξαφνικά ορμάνε σαν τσουνάμι έξω από το στομάχι της φάλαινας, κάνοντας τον άντρα με την προστατευτική στολή να τρέξει τρομαγμένος για να προστατεύσει τον εαυτό του από τους τόνους γλίτσας.

Οι φυσητήρες δεν αποτελούν θήραμα και δεν σκοτώνονται στις Νήσους Φερόε. Αυτή η φάλαινα είχε πεθάνει από φυσικά αίτια και ο βιολόγος ήθελε να εξετάσει το νεκρό ζώο και τα πάρει το σκελετό του για έρευνα.

» Το ζώο ήταν ήδη νεκρό για δύο ημέρες όταν πήγα να το εξετάσω. Περιμέναμε να υπάρχει κάποια πίεση στο εσωτερικό του, αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα κάτι τέτοιο» είπε ο επιστήμονας.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι κάπως αηδιαστικές, είναι όμως εντυπωσιακές!

Γιατί όμως οι φάλαινες πεθαίνουν με τέτοιο θεαματικό τρόπο;

Μιλώντας στο National Geographic, ο Αντριου Ντέιβιντ Θάλερ, θαλάσσιος βιολόγος εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Οπως αναφέρει, όταν ένα θαλάσσιο κήτος πεθαίνει και ξεβράζεται στην ακτή, το αέριο που συσσωρεύεται καθώς τα σπλάχνα και το στομάχι του ζώου αποσυντίθενται, δεν μπορεί να διαφύγει, αφού το δέρμα και το λίπος του ζώου είναι σκληρά, διαβάζουμε στο newpost.

Συνήθως αυτό που κάνει τις φάλαινες να εκραγούν είναι οι άνθρωποι που πιέζουν το νεκρό ζώο ή προσπαθούν να φωτογραφηθούν μαζί του, ή οι ομάδες του δήμου που προσπαθούν να μετακινήσουν το πτώμα.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να μην πλησιάσετε ποτέ μία νεκρή φάλαινα.

Δείτε το βίντεο…

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα εξαφανίσετε τα σπυράκια από την πλάτη!

Σπυράκια. Ο εχθρός της γυναικείας επιδερμίδας. Δε βγαίνουν μόνο στο πρόσωπό αλλά και σε άλλα σημεία του κορμιού, όπως η πλάτη. Τι γίνεται σε μία...

17 superfoods για γρήγορο αδυνάτισμα

Τα superfoods δεν είναι απαραιτήτως τροφές που βρίσκουμε μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα ή κοστίζουν πολλά χρήματα. Είναι τροφές που βρίσκονται... ανάμεσά μας! Superfoods ονομάζουμε όλες...

Δεν θα Ξαναγοράσετε Ενεργειακό Ποτό Όταν Δείτε Αυτό!

Μπορείτε να αγοράσετε ένα ενεργειακό ποτό οπουδήποτε. Κοστίζουν περίπου 2 ευρώ και συνήθως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο. Αν αγαπάτε τα ενεργειακά...
close