Σκληρές φωτογραφίες από την επιδημία του AIDS στην Τιχουάνα

Η τρανσέχουαλ ιερόδουλος Fernanda Sanchez, περιμένει για πελάτη, μια τυχαία από τις μυριάδες νύχτες, στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια, στην Τιχουάνα. Οι διεμφυλικοί και οι ομοφυλόφιλοι, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με τον ιό HIV, από κάθε πληθυσμιακό ομάδα της περιοχής. Η Fernanda εκτός από το γεγονός ότι «πουλά» το σώμα της, είναι και τοξικομανής, έχοντας εθιστεί στην κρυσταλλική μεθαδόνη, ένα ναρκωτικό τόσο δημοφιλές στις πιάτσες του έρωτα.

Η ίδια, γνώριζε πώς να προστατεύσει τον εαυτό της από το AIDS, αλλά όπως είπε «μερικές φορές οι πελάτες είναι τόσο πιεστικοί που σε κάνουν να το κάνεις χωρίς προφυλακτικό». Δυστυχώς, τον Νοέμβριο του 2014, το τεστ για τον ιό βγήκε θετικό και όπως είπε, δεν ανησυχεί και τόσο που ζει με τον ιό, γι αυτό και δεν ζήτησε άλλωστε αμέσως θεραπεία- εκείνο που την ενοχλεί, είναι ότι θα γίνει αντικείμενο χλεύης.

Ο Sergio Borrego, που βοηθά στην διοίκηση του ασύλου Albergue Las Memorias HIV/AIDS, τοποθετεί ένα ύφασμα στο πρόσωπο του 51χρονου Pedro Robles, ώστε να μην τον ενοχλούν οι μύγες καθώς διανύει τις τελευταίες του ώρες ως ασθενής. Ο Pedro, ζήτησε τη βοήθεια του ιδρύματος, όντας σε θλιβερή κατάσταση από τον ιό, ενώ εξαιτίας της γραφειοκρατίας δεν έλαβε έγκαίρως φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να πεθάνει χωρίς να μπορέσει να εξεταστεί από γιατρό.

Στο Las Memorias, δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό αν και συχνά το επισκέπτονται γιατροί και νοσηλευτές. Ο Borrego, λέει ότι στο άσυλο είναι συνήθως «και γιατρός και νοσοκόμος».

Ο φωτογράφος Malcolm Linton και ο δημοσιογράφος Jon Cohen, κατέγραψαν τις ζωές εκατοντάδων ασθενών με AIDS, τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα και την ανύπαρκτη μέριμνα σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως στην Τιχουάνα – οι εμπειρίες τους καταγράφηκαν στο βιβλίο «Tommorrow ia a long Time: Tijuana’s Uncheched HIV.AIDS Edpidemic».

harrow2

harrow3

harrow4

harrow5

harrow6

harrow7

harrow8

harrow9

harrow10
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όσα μπορεί να μου μάθει ένα απλό τεστ αυτογνωσίας…

Της Στεύης Τσούτση. Πολλές φορές, στην περιήγηση μας στο αχανές διαδίκτυο πέφτουμε σε διάφορα τεστ. “Ασκήσεις” ερωτικού ή ψυχολογικού περιεχομένου υπόσχονται πως πρόκειται να μας διελευκάνουν...

Γεμίζει το ζυμάρι με Nutella, το κόβει στη μέση και αρχίζει να το πλέκει. Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Το σπιτικό ψωμί είναι τέλειο δώρο για τους φίλους και γείτονες για κάθε περίσταση: ζεστό, νόστιμο, εντυπωσιακό και φτιαγμένο με αγάπη. Αυτές τις γιορτές κάντε...

«Γιατί θέλω οι γιοι μου να με βλέπουν γυμνή»: Σωστό ή λάθος;

Ζω σε ένα σπίτι γεμάτο αγόρια –τέσσερα, για να είμαστε ακριβείς. Αλλά είναι σχετικά μικρά, όποτε ακόμα δεν έχω βρει ανδρικά περιοδικά με γυμνές...
close