Συναγερμός στην Ιταλία με τη σφήκα φονιά! Τα πρώτα θύματα είναι γεγονός! Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε.

Nigrithorax, αυτό είναι το λατινικό όνομα της velutina Vespa, πιο γνωστό ως  δολοφόνο σφήκα. 

Είναι ένα είδος σφήκας, που προέρχεται από την Κίνα, το μέγεθος της είναι λίγο μικρότερο από αυτό των κηφήνων  και έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα. Η διαφορά  στα έντομα αυτά είναι, ότι δείχνουν περίσσια  επιθετικότητα προς τους ανθρώπους.

sfhka

Στη Γαλλία, αυτό το έντομο έχει ήδη εισχωρήσει  και έχουν αναφερθεί  6 νεκροί έως σήμερα. Οι άνθρωποι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στην περίπτωση που τσιμπηθούν από το συγκεκριμένο έντομο είναι εκείνοι οι οποίοι κατά το παρελθόν τους, έχουν διαγνωστεί με αλλεργικό σοκ σε αντίστοιχα τσιμπήματα από έντομα.

 

Το έντομο αυτό έχει έφτασε τώρα και στην Ιταλία. Προς το παρόν παραμένει περιορισμένο στις περιοχές της Λιγουρίας και Πιεμόντε. Πρέπει να ληφθεί ειδική  μέριμνα, διότι σε αντίθεση με άλλα έντομα δημιουργεί τις φωλιές του μεταξύ  διαφόρων ζιζανίων ή ακόμα και σε επίπεδο του εδάφους.

sfhka1

Για την αποφυγή της αναπαραγωγής τους και την προσβολή σε άλλες περιοχές, από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, σε συνεργασία με την Cra Api Μπολόνια, έχει αναπτυχθεί κάποιο ραντάρ για την ανίχνευση του, που ωστόσο είναι ακόμα σε  σε πειραματικό στάδιο.

sfhka3

Σε περίπτωση τσιμπήματος  οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε   είναι το ψήσιμο,ο πάγος, το ξύδι ή λεμόνι. Προφανώς, στην περίπτωση των ειδικών αλλεργιών  ή αναπνευστικών προβλημάτων, ως αποτέλεσμα του τσιμπήματος πηγαίνετε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εφημερεύοντος νοσοκομείου για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμάστε αυτή την Θαυματουργή Σπιτική Συνταγή για την Αντιμετώπιση της Βρογχίτιδας και Πείτε Αντίο στον Επώδυνο Βήχα

Ο χειμώνας πλησιάζει γρήγορα και αυτή την εποχή οι περισσότεροι είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές παθήσεις, όπως η βρογχίτιδα, που προκαλείται φλεγμονή και οίδημα των βλεννογόνων...

Η δίαιτα της λαχανόσουπας… υπόσχεται να χάσεις 5 κιλά σε μια εβδομάδα!

Η φήμη της κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Η δίαιτα της λαχανόσουπας υπόσχεται να σε κάνει να χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα και είσαι διατεθειμένη...

Πόνοι περιόδου: Πότε ξεπερνούν το κανονικό και πρέπει να δείτε γιατρό

Ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα κορίτσια και τις γυναίκες να βιώνουν ήπιες κράμπες (πόνους) κατά την έμμηνο ρύση, υπάρχουν φορές που πρέπει να...
close