Συναγερμός στην Ιταλία με τη σφήκα φονιά! Τα πρώτα θύματα είναι γεγονός! Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε.

Nigrithorax, αυτό είναι το λατινικό όνομα της velutina Vespa, πιο γνωστό ως  δολοφόνο σφήκα. 

Είναι ένα είδος σφήκας, που προέρχεται από την Κίνα, το μέγεθος της είναι λίγο μικρότερο από αυτό των κηφήνων  και έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα. Η διαφορά  στα έντομα αυτά είναι, ότι δείχνουν περίσσια  επιθετικότητα προς τους ανθρώπους.

sfhka

Στη Γαλλία, αυτό το έντομο έχει ήδη εισχωρήσει  και έχουν αναφερθεί  6 νεκροί έως σήμερα. Οι άνθρωποι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στην περίπτωση που τσιμπηθούν από το συγκεκριμένο έντομο είναι εκείνοι οι οποίοι κατά το παρελθόν τους, έχουν διαγνωστεί με αλλεργικό σοκ σε αντίστοιχα τσιμπήματα από έντομα.

 

Το έντομο αυτό έχει έφτασε τώρα και στην Ιταλία. Προς το παρόν παραμένει περιορισμένο στις περιοχές της Λιγουρίας και Πιεμόντε. Πρέπει να ληφθεί ειδική  μέριμνα, διότι σε αντίθεση με άλλα έντομα δημιουργεί τις φωλιές του μεταξύ  διαφόρων ζιζανίων ή ακόμα και σε επίπεδο του εδάφους.

sfhka1

Για την αποφυγή της αναπαραγωγής τους και την προσβολή σε άλλες περιοχές, από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, σε συνεργασία με την Cra Api Μπολόνια, έχει αναπτυχθεί κάποιο ραντάρ για την ανίχνευση του, που ωστόσο είναι ακόμα σε  σε πειραματικό στάδιο.

sfhka3

Σε περίπτωση τσιμπήματος  οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε   είναι το ψήσιμο,ο πάγος, το ξύδι ή λεμόνι. Προφανώς, στην περίπτωση των ειδικών αλλεργιών  ή αναπνευστικών προβλημάτων, ως αποτέλεσμα του τσιμπήματος πηγαίνετε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εφημερεύοντος νοσοκομείου για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάντε θαύματα στο δέρμα σας με μόνο 2 συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας!

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι πολύ προβληματικό και οι άνθρωποι που έχουν λιπαρό δέρμα γνωρίζουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να το διαχειριστούν....

Προσθέστε Αυτά τα 3 Συστατικά στο Σαμπουάν σας και Πείτε Αντίο για Πάντα στην Τριχόπτωση.

Γνωρίζετε τι προκαλεί απώλεια μαλλιών; Οι ειδικοί λένε ότι σχετίζεται με διάφορους παράγοντες, όπως άγχος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, απώλεια βάρους, κ.ά. Αυτό το αισθητικό πρόβλημα μπορεί...

Φυσικά αντιισταμινικά που φέρνουν ανακούφιση στις αλλεργίες!

Πάνω από το ήμισυ των Αμερικανών υποφέρουν από αλλεργίες.  Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η ρινίτιδα, η οποία περιλαμβάνει ρινική φαγούρα, συμφόρηση, ρινική καταρροή,...
close