Το γραφείο του μέλλοντος θα έχει… πετάλια!

Οι επιβλαβείς συνέπειες της καθιστικής ζωής είναι σαφείς: Το να κάθεστε για πολλές ώρες την ημέρα στο γραφείο στην δουλειά, ή στον καναπέ στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της υγείας σας, από την καρδιά σας μέχρι τον εγκέφαλό σας.

Μπορεί να συμβάλλει σε εκδήλωση διαβήτη, παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και ακόμη και ψυχικών ασθενειών, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Ωστόσο, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να καταπολεμήσουμε αυτές τις τάσεις επιδείνωσης της υγείας μας, ιδίως σε ένα περιβάλλον γραφείου.

Τώρα, όμως, ένας νέος τύπος γραφείου εργασίας έρχεται να τα αλλάξει όλα αυτά και ίσως να διαδοθεί ευρέως τα επόμενα χρόνια από εταιρείες που θα θέλουν να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους να μείνουν πιο υγιείς.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ ήθελαν να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα μιας μοναδικής ιδέας: το γραφείο-ποδήλατο! Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Lucas Carr, επίκουρο καθηγητή της υγείας και της ανθρώπινης φυσιολογίας, εξέτασαν τις περιπτώσεις 27 ατόμων που εργάζονταν σε μια εταιρεία στην πόλη της Αϊόβα και στα γραφεία τους είχαν προσαρμοσμένη μια συσκευή πεντάλ.

γραφειο1

Πρόκειται για το σύστημα της εταιρείας activeLife Trainer, ένα μηχάνημα με πετάλια που μπαίνει κάτω από το γραφείο και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν χαμηλής έντασης άσκηση όλη την ημέρα.
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση της συσκευής στους εργαζομένους για 16 εβδομάδες, παρακολουθώντας την πορεία της υγείας τους και τον χρόνο που καθημερινά αφιέρωναν στο να κάνουν πετάλι την ώρα της δουλειάς.

γραφειο2

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έκαναν πετάλι κατά μέσο όρο περίπου 50 λεπτά την ημέρα, αλλά ήταν πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους σε περίπτωση που τους βόλευε καλά όπως κάθονταν, αν την θεωρούσαν εύκολη στη χρήση, και, αν ήταν αποκλειστικά δικό τους το γραφείο και όχι αν το μοιράζονταν με άλλους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι οι εργαζόμενοι που έκαναν περισσότερο πετάλι την ώρα της εργασίας τους ήταν πιο πιθανό να χάσουν βάρος, να έχουν καλύτερη εστίαση στην εργασία και να πάρουν λιγότερες μέρες άδεια ασθενείας.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Preventive Medicine.
Δείτε και εσείς το γραφίο-ποδήλατο από το – ίσως όχι και τόσο μακρίνο – μέλλον…

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξυπνα κόλπα που θα σας κάνουν ειδικούς !!!

Η τέχνη του μακιγιάζ είναι προσιτή σε όλους, και μπορούμε να το κάνουμε πραγματικά εντυπωσιακό, και είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Συγκεντρώσαμε μερικά αποτελεσματικά...

Πήρε το πιστολάκι για τα μαλλιά και ξεκίνησε να λιώνει τις μπογιές! Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό!

Εντάξει μπορεί το αποτέλεσμα να μην συναγωνίζεται τον Πικάσο, αλλά είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διακοσμήσετε τους τοίχους του σπιτιού σας εντελώς...

5+1 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα!

Η ομορφιά και η περιποίηση του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί πολύ όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν όμως εύκολοι και οικονομικοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς...
close