in

Το θανάσιμο μυστικό της 15χρονης Αφροδίτης

Γρίφος η αυτοκτονία της 15χρονης από στο Παλαιό Φάληρο που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας όπου έμενε

Ο χρόνος σταμάτησε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης σε γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, όταν ακούστηκε ένας φρικτός γδούπος στον ακάλυπτο χώρο μιας πολυκατοικίας. Οι ένοικοι, που βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους, «πάγωσαν» όταν αντίκρισαν το ανατριχιαστικό θέαμα του άψυχου σώματος ενός κοριτσιού, που είχε κάνει σάλτο μορτάλε από το παράθυρο του διαμερίσματος στον πέμπτο όροφο.

Τίποτε δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε, όταν χτύπησε το τελευταίο κουδούνι στο 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Ομως όταν η 15χρονη μάζεψε βιαστικά τα πράγματά της, αποκάλυψε σε δύο φίλες της ότι ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει το απονενοημένο διάβημα. Πριν προλάβουν εκείνες να τη σταματήσουν, έφυγε για Το διαμέρισμα του 5ου ορόφουτο σπίτι της, όπου άφησε τα πράγματά της, βγήκε στο μπαλκόνι που βλέπει στον ακάλυπτο και βούτηξε στο κενό.

Σαν κεραυνός
Το τραγικό μαντάτο ανέλαβε να μεταφέρει στους ανυποψίαστους γονείς του ανήλικου κοριτσιού η κουμπάρα τους, που ειδοποιήθηκε από μια γειτόνισσα, χωρίς όμως να τους πει τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο 52χρονος πατέρας, που είναι εργολάβος οικοδομών και έχει χτίσει την πολυκατοικία, η 46χρονη μητέρα, που εργάζεται σε επιχείρηση παιχνιδιών, και ο 22χρονος φοιτητής γιος τους έφτασαν αλλόφρονες στο σπίτι τους, όπου τους χτύπησε σαν κεραυνός η είδηση ότι το κορίτσι ήταν νεκρό.

Κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που έκανε τη 15χρονη μαθήτρια να βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι. Ολοι την περιγράφουν ως ένα φυσιολογικό παιδί, που ποτέ δεν έδειξε στους φίλους και τους δικούς της ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη μοιραία πτώση της έφτιαξε τρία χάρτινα καραβάκια και έγραψε στο καθένα από αυτά «σε αγαπώ μαμά», «σε αγαπώ μπαμπά», «σε αγαπώ αδελφέ μου»!

Από τις ως τώρα έρευνες και τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους συμμαθητές του κοριτσιού, δεν προκύπτει ότι μπορεί να είχε πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες η 15χρονη είχε συμμετάσχει στην τετραήμερη εκδρομή του σχολείου της και δεν είχε δείξει σημάδια ότι κάτι την απασχολούσε σε τέτοιον βαθμό, ώστε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το κορίτσι να αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχε ενημερώσει το οικογενειακό περιβάλλον του αλλά ούτε και τα στενά φιλικά του πρόσωπα. Φως στην υπόθεση-γρίφο προσδοκάται ότι θα δώσουν οι γονείς και ο αδελφός της, που ακόμη δεν είναι σε θέση να δώσουν καταθέσεις.

Λουλούδια και σημειώματα από φίλους και συμμαθητές
Με πρόσωπα σκυθρωπά και μάτια δακρυσμένα έφταναν χθες στην πιλοτή της πολυκατοικίας επί της οδού Ερμού στο Π. Φάληρο φίλοι και συμμαθητές της άτυχης Αφροδίτης. Τα παιδιά κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα και σημειώματα, στα οποία είχαν γράψει λόγια αποχαιρετισμού στη φίλη τους. Η παγερή αίσθηση του θανάτου κυριαρχούσε χθες το μεσημέρι στη γειτονιά. Ολοι ήταν σιωπηλοί και το σημείο όπου ξεψύχησε η μαθήτρια είχε μετατραπεί σε «βωμό», στη μνήμη του κοριτσιού που αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο χώρος είναι πλέον γεμάτος λουλούδια και σημειώματα.

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, μέχρι να λύσουμε το μυστήριο της αυτοκτονίας σου δεν θα ησυχάσουμε» της έγραψε μια φίλη της, ενώ ένας συμμαθητής της στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα (γραμμένο σε μια κόλλα σχολικού τετραδίου) που άφησε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας έγραψε: «Εφυγες. Δεν άντεξες άλλο σε αυτόν τον μάταιο κόσμο. Είχες, έχεις και θα έχεις εμάς… Τους φίλους σου. Είναι μια βαθιά θλίψη που μάθαμε για την απώλειά σου. Η πιο γλυκιά κοπέλα ήσουν! Θα λείψεις σε όλους μας! Καλό ταξίδι».

Ανάμεσα στα παιδιά που έστεκαν σαστισμένα στην πιλοτή ήταν και ο αδελφός της Αφροδίτης. Ο 22χρονος με χαμηλωμένο βλέμμα και τα χέρια στις τσέπες είχε καρφωμένα τα μάτια του στο σημείο όπου ξεψύχησε η μικρή. Απέναντί του, ένα αγόρι είχε γείρει το σώμα του σε μια κολόνα:

«Ηταν πολύ καλή κοπέλα. Δεν ανοιγόταν εύκολα σε κανέναν, αλλά πάντα έμενε χαμογελαστή».
Η κυρία Σοφία που μένει στη γειτονιά γνώριζε από μικρή την άτυχη Αφροδίτη: «Ηταν ένα παιδί ήσυχο, από καλή οικογένεια. Το πρωί, πριν φύγει για το σχολείο, την είδα που βγήκε στο μπαλκόνι και κοιτούσε κάτω και θεώρησα πως κάτι ψάχνει. Μετά δεν το ξανάδα το παιδί».

Επικό Ανέκδοτο: Το αλκοτέστ σε Κρητικό.

Οι «άρχοντες της μοναξιάς» σε μια τρομερή φωτογραφική συλλογή!