Χαλαρώνουν τα Capital Controls – Ανάληψη των 420 ευρώ κάθε μέρα της εβδομάδας

Μεγάλη «ανάσα» στους καταθέτες

  Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα βγήκαν από την συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από ώρα σε ώρα, έρχεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δίνει την δυνατότητα στους καταθέτες, να κάνουν ανάληψη του εβδομαδιαίου ορίου, όποια ημέρα της εβδομάδας επιλέγουν.

Είτε μέσω κάρτας είτε στα γκισέ, σήμερα, επιβεβαιώθηκε ότι αν και δεν αλλάζουν τα συνολικά όρια αναλήψεων, το ίδιο ποσό των 420 ευρω θα μπορούν να «σηκωθούν», ανά επτά ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος εξαντλήσει το όριό του π.χ. την Τρίτη, κάνοντας ανάληψη και των 420 ευρώ, τότε θα μπορεί να πραγματοποιήσει ξανά ανάληψη, την επόμενη Τρίτη, δηλαδή μετά το πέρα του επταημέρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ΠΝΠ θα ορίζει επίσης ότι:

-Οι διατραπεζικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ θα διενεργούνται απευθείας στις τράπεζες, χωρίς να περνάνε από την ειδική Επιτροπή Έγκρισης που συστήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

– Την αύξηση του  ημερήσιου ορίου εγκρίσεων από 15 εκατ. την ημέρα σε 22 εκατ. από τις  υποεπιτροπές παλαιές και νέες.
– Και την αύξηση του σωρευτικού ορίου ανά πιστωτικό ίδρυμα από 3,4 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 5 εκατ. ευρώ για τις συστημικές τράπεζες.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

10 σημάδια-SOS ότι σας λείπει σίδηρος

Εάν τον τελευταίο καιρό εκδηλώνετε τα παρακάτω συμπτώματα, ετοιμάστε γρήγορα μια μπριζόλα και μια σαλάτα με σπανάκι! Η έλλειψη σιδήρου είναι μια αρκετά συνηθισμένη διατροφική...

Οι Οδοντίατροι Προειδοποιούν: ΜΗΝ Πετάτε τα Δόντια που αλλάζει το Παιδάκι σας. Ο Λόγος; Πολύτιμος!

Η αλλαγή των βρεφικών δοντιών είναι μεγάλο ορόσημο για ένα παιδί, αλλά μπορεί επίσης να είναι σωτήριο. Οι περισσότεροι γονείς είναι εξοικειωμένοι με την...

Έχετε υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη; Τότε δεν κάνετε αυτά τα 6 λάθη

Η Lauretta Zucchetti εργάστηκε για χρόνια, ως σύμβουλος και υπεύθυνη διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, σε εταιρείες – κολοσσούς, όπως η Apple και η Xerox. Σήμερα...
close