Χαλαρώνουν τα Capital Controls – Ανάληψη των 420 ευρώ κάθε μέρα της εβδομάδας

Μεγάλη «ανάσα» στους καταθέτες

  Ιδιαίτερα θετικά μηνύματα βγήκαν από την συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από ώρα σε ώρα, έρχεται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δίνει την δυνατότητα στους καταθέτες, να κάνουν ανάληψη του εβδομαδιαίου ορίου, όποια ημέρα της εβδομάδας επιλέγουν.

Είτε μέσω κάρτας είτε στα γκισέ, σήμερα, επιβεβαιώθηκε ότι αν και δεν αλλάζουν τα συνολικά όρια αναλήψεων, το ίδιο ποσό των 420 ευρω θα μπορούν να «σηκωθούν», ανά επτά ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος εξαντλήσει το όριό του π.χ. την Τρίτη, κάνοντας ανάληψη και των 420 ευρώ, τότε θα μπορεί να πραγματοποιήσει ξανά ανάληψη, την επόμενη Τρίτη, δηλαδή μετά το πέρα του επταημέρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια ΠΝΠ θα ορίζει επίσης ότι:

-Οι διατραπεζικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων κάτω από το όριο των 150.000 ευρώ θα διενεργούνται απευθείας στις τράπεζες, χωρίς να περνάνε από την ειδική Επιτροπή Έγκρισης που συστήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

– Την αύξηση του  ημερήσιου ορίου εγκρίσεων από 15 εκατ. την ημέρα σε 22 εκατ. από τις  υποεπιτροπές παλαιές και νέες.
– Και την αύξηση του σωρευτικού ορίου ανά πιστωτικό ίδρυμα από 3,4 εκατ. ευρώ την ημέρα σε 5 εκατ. ευρώ για τις συστημικές τράπεζες.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξυπνα κόλπα που θα σας κάνουν ειδικούς !!!

Η τέχνη του μακιγιάζ είναι προσιτή σε όλους, και μπορούμε να το κάνουμε πραγματικά εντυπωσιακό, και είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Συγκεντρώσαμε μερικά αποτελεσματικά...

Πήρε το πιστολάκι για τα μαλλιά και ξεκίνησε να λιώνει τις μπογιές! Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό!

Εντάξει μπορεί το αποτέλεσμα να μην συναγωνίζεται τον Πικάσο, αλλά είναι μια πολύ καλή ιδέα για να διακοσμήσετε τους τοίχους του σπιτιού σας εντελώς...

5+1 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα!

Η ομορφιά και η περιποίηση του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί πολύ όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν όμως εύκολοι και οικονομικοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς...
close