Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα

Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλατοπίπερο
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στη φριτέζα.
  • Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).
  • Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.
  • Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.
  • Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.

αυγ1

αυγ2

αυγ3

αυγ4

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μας είπαν ότι το Νερό με Λεμόνι Κάνει καλό στην Υγεία. Δεν είπαν όμως ΤΙ Ζημία Προκαλεί στα Δόντια μας…

Τα πλεονεκτήματα του νερού με λεμόνι είναι πολύ γνωστά. Πολλοί προτείνουν να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με λεμόνι μόλις ξυπνάτε, γιατί έχει πολλαπλά...

Ο διατροφολόγος συστήνει: Αυτή η σούπα καίει το λίπος και διώχνει την κυτταρίτιδα

Το καλοκαίρι έφτασε και αν δεν αθληθήκατε και δεν προσέχατε τη διατροφή σας όλο το χειμώνα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε.Να...

ΜEΓAΛH ΠΡOΣOΧH: Τι πρέπει να ξέρεις για τη γρίπη A (H1Ν1)

Πoτε πρέπει να ζητήσεις ιατρική βoήθεια Eiναι μια ιoγενής λoiμωξη τoυ αναπνευστικoύ πoυ μoιάζει με τη συνηθισμένη επoχική γρiπη. Oφεiλεται σε έναν νέo υπoτυπo γρiπης...
close