Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα

Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλατοπίπερο
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στη φριτέζα.
  • Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).
  • Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.
  • Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.
  • Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.

αυγ1

αυγ2

αυγ3

αυγ4

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To 95% των ανθρώπων αδυνατεί να βρει το λάθος! Εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ;

Πολλές φορές η λύση είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας! Για να μη μιλήσουμε για όλες τις φορές που ψάχνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου...

8 τρικ για να δείχνεις ψηλότερη – Με το ντύσιμο, όχι με τακούνια

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών είναι μεσαίου ύψους. Και καημός όλων να δείχνουμε ψηλότερες. Στον… αγώνα αυτό, μόνος σύμμαχός τους δεν είναι τα τακούνια...

ΦΟΒΕΡΟ: Βράζοντας ΑΥΤΑ τα «2 συστατικά» θα προκαλέσετε «αστραπιαία» απώλεια λίπους!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να χάσει βάρος και να διατηρήσει το κατάλληλο βάρος σώματος, έτσι δεν είναι; Αλλά κυρίες και κύριοι, θα πρέπει...
close