Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα

Έκπληξη! Και βραστά και τηγανητά: Αυγά Σκωτσέζικα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλατοπίπερο
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στη φριτέζα.
  • Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).
  • Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.
  • Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.
  • Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.

αυγ1

αυγ2

αυγ3

αυγ4

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο έξυπνος είσαι; Μόνο 1 στους 50 μπορεί να αναγνωρίσει τι απεικονίζουν αυτές φωτογραφίες. Εσείς;

Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με πολλά διαφορετικά αντικείμενα που βλέπετε στην καθημερινή σας ζωή, αλλά πόσα από αυτά είστε σε θέση να αναγνωρίσετε από...

Λαχταριστές μπουκίτσες με Maltesers και Mars!

Υπέροχες σοκολατένιες μπουκίτσες με Maltesers και Mars. Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση του και...

Το σύνδρομο της Γοργόνας: Η σπάνια και θανατηφόρα πάθηση που κάνει τα νεογέννητα να μοιάζουν με τα θαλάσσια πλάσματα των Μύθων

Μια νεαρή μητέρα αποφάσισε να διακόψει την εγκυμοσύνη της όταν ανακάλυψε ότι το έμβρυο που κυοφορούσε έμοιαζε με γοργόνα. Η 23χρονη Wu ήταν 6...
close