Έχετε Αϋπνίες; Με ΑΥΤΟ το Κόλπο θα Πέφτετε για Ύπνο σε Λιγότερο από 1 Λεπτό!

Περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας το περνάμε στο κρεβάτι, αν σκεφτεί κανείς το ότι ο μέσος άνθρωπος κοιμάται 8 ώρες κάθε νύχτα. Ωστόσο, οι μέσοι όροι δεν αντιπροσωπεύουν τους πάντες και υπάρχουν πολλοί που δυσκολεύονται να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν όσο χρειάζονται.
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χώνεσαι κάτω από τα σκεπάσματα στο άνετο κρεβάτι και να μην σε παίρνει με τίποτα ο ύπνος. Μπορεί να γίνει ένα πραγματικό βασανιστήριο και μόνο εάν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις.

Το μυαλό δεν λέει να ηρεμήσει όσο και αν προσπαθούμε. Υπάρχουν βέβαια πολλά πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμόμαστε πιο εύκολα, όπως υπνωτικά χάπια, μελατονίνη, ζεστό μπάνιο, το να μετρήσεις προβατάκια, ακόμα και τροφές που βοηθούν στον ύπνο. Βέβαια η επιτυχία κάθε τρόπου δεν είναι εγγυημένη για όλους.

Ένας δοκιμασμένος και σίγουρος τρόπος που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να κοιμάται είναι η τεχνική » 4-7-8″ και έγινε δημοφιλής από έναν ειδικό της ολιστικής ιατρικής, τον Dr. Andrew Weil.

Η άσκηση αυτή είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Αρχικά πιέστε με τη γλώσσα σας το πίσω μέρος των πάνω δοντιών σας και κρατήστε την εκεί για όσο κρατήσει η άσκηση.

Εκπνεύστε από το στόμα και μετά κλείστε το στόμα και εισπνεύστε από τη μύτη σας μετρώντας ως το 4. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε από το στόμα μετρώντας ως το 8. Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος κύκλος και πρέπει να προσέχετε το κομμάτι της εκπνοής να είναι διπλάσιο από αυτό της εισπνοής. Επαναλάβετε για 4 αναπνοές.

Ο Dr. Weil περιγράφει την άσκηση αυτή ως ένα “φυσικό ηρεμιστικό” για το νευρικό σύστημα. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται την άσκηση αυτή, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται να ηρεμήσετε και να σας πάρει ο ύπνος. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνική αυτή γιατί θα κάνει το μυαλό σας να συγκεντρωθεί στην άσκηση και να αφήσει σκέψεις που σας κρατάνε σε υπερένταση.

Δείτε στο βίντεο περισσότερες λεπτομέρειες:

Credit: sun-gazing.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα παλεύονται. Ακόμη κι ο καρκίνος. Και ας μην το πιστεύεις…

Tην παρατηρώ καθώς κάθεται δίπλα μου στην ξαπλώστρα. Δυο βαθιές τομές ψηλά στο στήθος, επουλωμένες αλλά μεγάλες, σε σημείο που και να θέλει το μάτι...

Ένα σφουγγάρι κουζίνας είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας.. Δείτε πώς να το αποστειρώσετε!!

Απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας και διασφαλίστε ότι τα μικρόβια δεν θα φτάσουν στα πιάτα, τα ποτήρια ή τον εαυτό σας! Με το σφουγγάρι...

Ποια σημάδια στα νύχια πρέπει να σας ανησυχήσουν… (Λίστα)

Πολλές φορές τα σημάδια που κάνουν την εμφάνισή τους στα νύχια μας, αντικατοπτρίζουν πιθανά προβλήματα υγείας, την ύπαρξη των οποίων μπορεί και να αγνοούμε. Σε...
close