Αντικαταστήστε τα Depon, Panadol, Apotel (παρακεταμόλη) με 5 φυσικές εναλλακτικές συνταγές!

Η παρακεταμόλη (Panadol, Depon, Apotel) είναι ένα φάρμακο με αναλγητική και αντιπυρετική δράση, αλλά με ασθενείς αντιφλεγμονώδεις δράσεις, το οποίο χρησιμοποιείται εκτενώς χωρίς να απαιτείται συνταγή γιατρού.

Είναι διαθέσιμη με τα εμπορικά ονόματα Panadol, Depon, Apotel στην Ελλάδα και Tylenol στις ΗΠΑ. Η παρακεταμόλη παρουσιάστηκε στο κοινό τη δεκαετία του 1960 μετά από τους φόβους ότι η ασπιρίνη και άλλα μη-στεροειδή αντί-φλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη μπορεί να προκαλέσουν γαστρική αιμορραγία, έλκη και άλλες σοβαρές παρενέργειες. Οι παθολόγοι γράφουν εκατομμύρια συνταγές γι “αυτό το παυσίπονο κάθε χρόνο και γενικά θεωρείται φθηνό, ασφαλές και αποτελεσματικό παυσίπονο.

Ωστόσο τα κοινά παυσίπονα μπορεί να έχουν δυσάρεστες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έτσι και η παρακεταμόλη, ενώ θεωρείται ευρέως ασφαλής όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις της, σε μεγαλύτερες δόσεις μπορεί να αποβεί μοιραία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η υπερδοσολογία της προκαλεί εκτεταμένες βλάβες στο ήπαρ και αυτό την καθιστά ως την κύρια αιτία οξείας ηπατικής βλάβης στο δυτικό κόσμο.

Πριν βιαστείτε λοιπόν να καταπιείτε άλλο ένα χαπάκι, σκεφτείτε το διπλά και μην ανατρέχετε αμέσως σε συμβατικά παυσίπονα για την ανακούφισή σας. Δείτε παρακάτω 4 φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την παρακεταμόλη :

Screenshot_24-600x403

1. Τζίντζερ

Το ισχυρό αντί-φλεγμονώδες τζίντζερ είναι πιο αποτελεσματικό από ό, τι τα φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη για ανακούφιση από τον πόνο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arthritis. Η μελέτη αποκάλυψε ότι φάρμακα όπως το Tylenol δεν εμποδίζουν το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων. Το τζίντζερ, ωστόσο, εμποδίζει το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων και έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση που διασπά τις υπάρχουσες φλεγμονές μέσα στις αρθρώσεις.

2. Ο κουρκουμάς

Αυτό το διακριτικό και ήπιο μπαχαρικό έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπει την πήξη του. Ενεργό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη που είναι υπεύθυνη για τη μείωση των επιπέδων των ενζύμων στο σώμα που προκαλούν φλεγμονή.

3. Λευκός φλοιός ιτιάς

Ο λευκός φλοιός της ιτιάς περιέχει σαλικίνη, οποία στο στομάχι μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης. Στη συνθετική της μορφή μπορεί να ερεθίσει το στομάχι, αλλά στη φυσική της είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου, της φλεγμονής και του πυρετού. Η συνιστώμενη δόση είναι 1-2 σταγονόμετρα από βάμμα λευκού φλοιού ιτιάς καθημερινά.

Screenshot_31-600x336

4. Αιθέρια έλαια

Να έχετε πάντα τα αιθέρια έλαια σε ετοιμότητα. Τρίψτε χαμομήλι, λεβάντα ή φασκόμηλο στους κροτάφους σας, στο στήθος ή στις αρθρώσεις που πονάνε για να χαλαρώσετε τους μυς και να ηρεμήσετε το μυαλό. Η αρωματοθεραπεία ανακουφίζει από το άγχος, που είναι συχνά η ρίζα του πόνου μας.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές οι 10 ασθένειες μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μία μέρα! (Video)

Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια...

Άφθες στο στόμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τις επώδυνες πληγές

Οι άφθες ή άφτρες, οι μικρές πληγές (έλκη) με στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια, είναι το πιο συχνό νόσημα του στόματος. Το κύριο...

Τα 10 βασικά συμπτώματα του καρκίνου που πρέπει να γνωρίζουν άντρες και γυναίκες

Δεν πρέπει να αγνοούμε ένα καινούργιο σύμπτωμα που επιμένει για αρκετές ημέρες, αλλά επιβάλλεται άμεση επίσκεψη στο γιατρό ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις...
close