Αποφάσισε να χτίσει την Κιβωτό του Νώε. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Πρόσφατα άνοιξε στο Kentucky ένα μουσείο αξίας $100 εκατομυρίων με το όνομα “Ark Encounter”, στο οποίο εκτείθεται ένα αντίγραφο της κιβωτού του Νώε. Ο Ken Ham, ο άντρας πίσω από την ιδέα, πιστεύει ότι τα πάντα στην Βίβλιο θα πρέπει να αναπαριστώνται με αντικείμενα.

Αν και δεν δέχτηκε πλήρη υποστήριξη, προχώρησε με την ιδέα του. Να πώς είναι η κιβωτός:

kibwto-nwe-o-logos-1

Υπάρχουν και άλλα εκθέματα στο “Ark Encounter”, αλλά το βασικότερο είναι η ξύλινη κατασκευή που αναπαριστά τον μύθο της κιβωτού του Νώε και της Μεγάλης Πλημμύρας. Μέσα στην κιβωτό υπάρχουν τα ζευγάρια ζώων που έσωσε ο Νώε, ακόμα και δεινόσαυροι. Αυτή η ιστορική κιβωτός λέγεται ότι είναι η πιο μεγάλη ξύλινη κατασκευή.

Στα εγκαίνια του “Arc Encounter”

kibwto-nwe-o-logos-2

Μια κοντινή φωτογραφία της κιβωτού:

kibwto-nwe-o-logos-3

Σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από αυτή την κατασκευή, το θεματικό πάρκο είναι για όλη την οικογένεια. Ο Ham, ο οποίος είναι και πρόεδρος του “Απαντήσεις στην Γένεση”, είπε ότι δεν σκοπεύουν να γίνουν ένα θεματικό πάρκο σαν της Ντίσνεϋ ή της Universal Studios, αλλά θέλουν να γίνουν γνωστοί για την θρησκευτική τους συμβολή. Επίσης, δήλωσε πώς το “Ark Encounter” δημιουργήθηκε για ιερό σκοπό.

H κιβωτός έχει μήκος 155 μέτρα.

kibwto-nwe-o-logos-4

Η κιβωτός έχει μήκος 155 μέτρα και 7 ορόφους. Λέγεται ότι έλαβε χρηματοδότηση από φόρους της κυβέρνησης του Kentucky, κάτι που κρίθηκε αρνητικά από το αντίπαλο κόμμα.

Στα εγκαίνια

kibwto-nwe-o-logos-5

Ο κόσμος τρελάθηκε με την κιβωτό

kibwto-nwe-o-logos-6

Και πολλοί απολαμβάνουν την θέα

kibwto-nwe-o-logos-7

Εντυπωσιακή θέα προς την κιβωτό

kibwto-nwe-o-logos-8

Ο Jim Helton, επικεφαλής της ομάδας άθεων, δήλωσε την δυσαρέσκεια του για το πρότζεκτ, αφού καταπατά τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Επίσης, πρόσθεσε ότι το θεματικό πάρκο δεν είναι το ιδανικό μέρος διασκέδασης για οικογένειες. Τέλος, δήλωσε ότι “το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας της πλημμύρας είναι απαίσιο”.

Εσείς τι γνώμη έχετε γύρω από αυτή την κατασκευή;

Πηγή: fanpage

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα καταλάβεις αν η φίλη σου σε ζηλεύει…

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που δηλητηριάζει!   Καλό θα είναι λοιπόν να αναγνωρίζεις τα σημάδια της και να μην επηρεάζεσαι από τη γνώμη φίλων που...

Οι γιατροί έχουν πάθει πλάκα! Πιείτε αυτό το ρόφημα για 7 μέρες και χάστε μέχρι και…

Οι γιατροί έχουν πάθει πλάκα! Πιείτε αυτό το ρόφημα για 7 μέρες και χάστε μέχρι και… Αυτό το ρόφημα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος...

Παραπονιόταν ότι είχε Πρησμένα Πόδια. ΑΥΤΟ που Διαπίστωσαν οι Γιατροί, τους έκανε να Παγώσουν…

Τι μπορεί να σημαίνει όταν τα πόδια σας πρήζονται συχνά; Είναι αλλεργική αντίδραση; Πίνετε υπερβολικά πολύ νερό, περνάτε πολύ χρόνο όρθιοι ή ένα σημάδι...
close