Αποφάσισε να χτίσει την Κιβωτό του Νώε. Ο Λόγος; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Πρόσφατα άνοιξε στο Kentucky ένα μουσείο αξίας $100 εκατομυρίων με το όνομα “Ark Encounter”, στο οποίο εκτείθεται ένα αντίγραφο της κιβωτού του Νώε. Ο Ken Ham, ο άντρας πίσω από την ιδέα, πιστεύει ότι τα πάντα στην Βίβλιο θα πρέπει να αναπαριστώνται με αντικείμενα.

Αν και δεν δέχτηκε πλήρη υποστήριξη, προχώρησε με την ιδέα του. Να πώς είναι η κιβωτός:

kibwto-nwe-o-logos-1

Υπάρχουν και άλλα εκθέματα στο “Ark Encounter”, αλλά το βασικότερο είναι η ξύλινη κατασκευή που αναπαριστά τον μύθο της κιβωτού του Νώε και της Μεγάλης Πλημμύρας. Μέσα στην κιβωτό υπάρχουν τα ζευγάρια ζώων που έσωσε ο Νώε, ακόμα και δεινόσαυροι. Αυτή η ιστορική κιβωτός λέγεται ότι είναι η πιο μεγάλη ξύλινη κατασκευή.

Στα εγκαίνια του “Arc Encounter”

kibwto-nwe-o-logos-2

Μια κοντινή φωτογραφία της κιβωτού:

kibwto-nwe-o-logos-3

Σύμφωνα με τους ανθρώπους πίσω από αυτή την κατασκευή, το θεματικό πάρκο είναι για όλη την οικογένεια. Ο Ham, ο οποίος είναι και πρόεδρος του “Απαντήσεις στην Γένεση”, είπε ότι δεν σκοπεύουν να γίνουν ένα θεματικό πάρκο σαν της Ντίσνεϋ ή της Universal Studios, αλλά θέλουν να γίνουν γνωστοί για την θρησκευτική τους συμβολή. Επίσης, δήλωσε πώς το “Ark Encounter” δημιουργήθηκε για ιερό σκοπό.

H κιβωτός έχει μήκος 155 μέτρα.

kibwto-nwe-o-logos-4

Η κιβωτός έχει μήκος 155 μέτρα και 7 ορόφους. Λέγεται ότι έλαβε χρηματοδότηση από φόρους της κυβέρνησης του Kentucky, κάτι που κρίθηκε αρνητικά από το αντίπαλο κόμμα.

Στα εγκαίνια

kibwto-nwe-o-logos-5

Ο κόσμος τρελάθηκε με την κιβωτό

kibwto-nwe-o-logos-6

Και πολλοί απολαμβάνουν την θέα

kibwto-nwe-o-logos-7

Εντυπωσιακή θέα προς την κιβωτό

kibwto-nwe-o-logos-8

Ο Jim Helton, επικεφαλής της ομάδας άθεων, δήλωσε την δυσαρέσκεια του για το πρότζεκτ, αφού καταπατά τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους. Επίσης, πρόσθεσε ότι το θεματικό πάρκο δεν είναι το ιδανικό μέρος διασκέδασης για οικογένειες. Τέλος, δήλωσε ότι “το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας της πλημμύρας είναι απαίσιο”.

Εσείς τι γνώμη έχετε γύρω από αυτή την κατασκευή;

Πηγή: fanpage

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έσείς ξέρετε τι θα συμβεί αν κοιμηθείτε με ένα κρεμμύδι γύρω από το λαιμό σας; Αν ΟΧΙ δείτε ΕΔΩ!

Δείτε παρακάτω τι θα συμβεί αν… κοιμηθείτε με ένα κρεμμύδι γύρω από το λαιμό σας. Το κρεμμύδι είναι γνωστό ως καθαριστικό δέρματος και αίματος και...

Εξαφανίστε το Κότσι από τα πόδια σας, με αυτούς τους 5 απλούς τρόπους!

Τα κότσια είναι μια κοινή παραμόρφωση των ποδιών, από την οποία υποφέρουν πολλοί άνθρωποι. Ένα κότσι συχνά περιγράφεται ως ένας σχηματισμός στη πλευρά του...

Καρέ-καρέ πώς θα κάνετε απολέπιση με μαγειρική σόδα!

Η μαγειρική σόδα είναι πιθανόν ένα από τα πιο πολυχρηστικά αντικείμενα που έχετε στο ντουλάπι σας. Αν την προσθέσετε σε λίγο νερό, μπορείτε να...
close