in

Ασκήσεις στο νερό για προστασία των οστών

Διατηρείται η οστική πυκνότητα στους μηρούς
Η άσκηση στο νερό μπορεί να χαρίσει υψηλή προστασία και δύναμη στα οστά ιδιαίτερα στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και κινδυνεύουν από οστεοπόρωση.

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι μετά από 6 μήνες εντατικής άσκησης στο νερό οι γυναίκες του δείγματος αύξησαν την αντοχή και τη δύναμη των οστών τους και μείωσαν κατά 86% τις πτώσεις. Επιπλέον ο αριθμός των γυναικών που υπέστη πτώση μειώθηκε επίσης κατά 44%.

Η ερευνητής Linda Moreira του Universidade Federal de São Paulo μελέτησε 100 γυναίκες ηλικίας 50 με 60 ετών. Οι μισές γυναίκες πήραν μόνο συμπληρώματα βιταμίνης D3 και ασβεστίου και οι υπόλοιπες μισές ακολούθησαν επιπλέον ένα ειδικό πρόγραμμα άσκησης στην πισίνα.

Η ερευνήτρια δήλωσε επίσης ότι η ομάδα που ακολούθησε την άσκηση στην πισίνα διατήρησε την οστική πυκνότητα στα οστά των μηρών σε σχέση με την ομάδα που έπαιρνε μόνο τα συμπληρώματα που έχασε 1,2% της πυκνότητας των οστών.

Υπάρχουν βέβαια και ερευνητές που υποστηρίζουν ότι η άσκηση στο νερό σε σχέση με την παραδοσιακή άσκηση στο γυμναστήριο έχει μικρότερα οφέλη για τις γυναίκες που είτε φοβούνται είτε έχουν οστεοπόρωση, η Linda Moreira υποστηρίζει ότι αν υιοθετηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα τα οφέλη θα είναι ορατά για αυτή την ομάδα γυναικών στην βελτίωση της δύναμης και της αντοχής των μυών.

Δεν μπορείς να χάσεις κιλά; 4 τροφές που πρέπει να αποκλείσεις από τη διατροφή σου

Ιδού η Λύση! Δείτε ΠΩΣ θα Απαλλαγείτε εύκολα από τους Κάλους και τις Φουσκάλες στα πόδια, με Φυσικό τρόπο.