Αυτό είναι το πιο μεγάλο λάθος που κάνουμε στο μαρινάρισμα των κρεάτων

Το μαρινάρισμα είναι το «μαγικό» που δίνει αυτή την ακαταμάχητη γεύση στα κρεατικά μας, το κάνουμε όμως σωστά;…

Οι περισσότεροι βάζουν όλο το αλάτι στη μαρινάδα με αποτέλεσμα όμως το κρέας, τα πουλερικά ή ακόμα και τα ψάρια να καταλήγουν ανάλατα.

Γιατί γίνεται αυτό;

Γιατί, για παράδειγμα, αν βάλετε ένα κοτόπουλο να μαριναριστεί σε ένα λεμονάτο μείγμα με αλάτι, θα απορροφήσει μόνο μια μικρή ποσότητα της μαρινάδας.

Όταν θα πετάξετε την μαρινάδα, θα πετάξετε μαζί και μια μεγάλη ποσότητα αλατιού η οποία θα πάει χαμένη. Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε λίγο αλάτι στη μαρινάδα και όταν βγάζετε το κρέας ή το ψάρι σας από αυτήν, να το πασπαλίζετε αμέσως με την υπόλοιπη επιθυμητή ποσότητα αλατιού.

Έτσι το φαγητό σας θα βγαίνει τέλεια αλατισμένο, χωρίς δυσάρεστες γευστικές εκπλήξεις.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησε να Πλένει τα Δόντια του Καθημερινά με αυτό το Σπιτικό Υλικό! Το αποτέλεσμα θα σας Εντυπωσιάσει!

Η στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική για κάθε άνθρωπο. Πολλές μολύνσεις του στόματος μπορούν να προκαλέσουν και άλλα προβλήματα στο σώμα. Καρδιακά προβλήματα, εγκεφαλικά και...

Πατάτες σαν λαζάνια από την Εύα Παρακεντάκη

Πατάτες τηγανητές, βραστές, ψητές, τσιπς.... Όπως και να ψηθούν οι πατάτες παραμένουν απόλαυση και είναι τέλειο συνοδευτικό σχεδόν για κάθε φαγητό μας... Εκτός όμως από...

Θρομβοεμβολή στα παιδιά: Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας κινδύνου

Η φλεβική θρομβοεμβολή ή θρόμβωση στο πόδι και τους πνεύμονες είναι η τρίτη καρδιαγγειακή αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά τα...
close