Αυτό είναι το πιο μεγάλο λάθος που κάνουμε στο μαρινάρισμα των κρεάτων

Το μαρινάρισμα είναι το «μαγικό» που δίνει αυτή την ακαταμάχητη γεύση στα κρεατικά μας, το κάνουμε όμως σωστά;…

Οι περισσότεροι βάζουν όλο το αλάτι στη μαρινάδα με αποτέλεσμα όμως το κρέας, τα πουλερικά ή ακόμα και τα ψάρια να καταλήγουν ανάλατα.

Γιατί γίνεται αυτό;

Γιατί, για παράδειγμα, αν βάλετε ένα κοτόπουλο να μαριναριστεί σε ένα λεμονάτο μείγμα με αλάτι, θα απορροφήσει μόνο μια μικρή ποσότητα της μαρινάδας.

Όταν θα πετάξετε την μαρινάδα, θα πετάξετε μαζί και μια μεγάλη ποσότητα αλατιού η οποία θα πάει χαμένη. Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε λίγο αλάτι στη μαρινάδα και όταν βγάζετε το κρέας ή το ψάρι σας από αυτήν, να το πασπαλίζετε αμέσως με την υπόλοιπη επιθυμητή ποσότητα αλατιού.

Έτσι το φαγητό σας θα βγαίνει τέλεια αλατισμένο, χωρίς δυσάρεστες γευστικές εκπλήξεις.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάρτε ιδέες για φέτος: Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies

Συστατικά 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας κακάο 320 γραμ. κουβερτούρα 1 κούπα βούτυρο ή...

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει! Υλικά...

Απίθανη συνταγή για μια Black Forest παγωτό!

Black Forest παγωτό με υπέροχη σος σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο από όλους παγωτό. Υλικά συνταγής 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο + λίγο...
close