in

Γιατί οι ερευνητές συνιστούν να τρώμε 7 καρύδια την ημέρα! (ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα)

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, τα καρύδια έχουν διπλάσιο επίπεδο αντιοξειδωτικών πολυφαινολών από τους άλλους ξηρούς καρπούς και έτσι βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν ασθένειες.

Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα κάσιους είναι επίσης πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά, γράφει η Independent.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σκράντον της Πενσιλβάνια ανέλυσαν την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες σε διάφορα είδη καρπών με κέλυφος: αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, καρύδια Βραζιλίας, καρύδια πεκάν, καρύδια και κάσιους. Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Joe Vinson είπε: «Τα καρύδια κατατάσσονται πάνω από τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν, και τους άλλους ξηρούς καρπούς.»

Μια χούφτα καρύδια περιέχει σχεδόν δύο φορές από την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών οποιωνδήποτε άλλων ξηρών καρπών.

karudia1

«Η πρότασή μας είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε 7 καρύδια την ημέρα» λέει ο επικεφαλής της έρευνας Joe Vinson. Εκείνοι που τρώνε μόνο επτά καρύδια την ημέρα καταναλώνουν 3,7mg περισσότερο βιταμίνης Ε, 5 γραμμάρια περισσότερες φυτικές ίνες, 73mg περισσότερο ασβέστιο, 95mg περισσότερο μαγνήσιο, 157 mg λιγότερο νάτριο και 260mg περισσότερο κάλιο.

Η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων, εμφραγμάτων καθώς επίσης μειώνει την ολική και την κακή LDL χοληστερόλη του αίματος και περιορίζει την απώλεια οστικής μάζας.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα καρύδια βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη περισσότερων από τριάντα νευροδιαβιβαστών για τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα πλεονεκτήματα ενός καρυδιού, όταν τρώγεται ωμό, είναι πιο αποτελεσματικά.
Συμβουλή

Όλα τα παράνω αυτόματα κατατάσσουν τα καρύδια στην κατηγορία – υπερτροφές (superfoods) της φύσης. Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ! Θωρακίστε τον οργανισμό σας με τους ωφέλιμους καρπούς της φύσης καταναλώνοντας όχι περισσότερο από 7 καρύδια την ημέρα, διότι η υπερβολή ενδέχεται να σας οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους.
Πηγή

Super αποτελεσματικο: Δες τι πρέπει να τρως το βράδυ για να χάσεις κιλά!

ΑΥΤΗ η άσκηση «καίει» περισσότερες θερμίδες απ” ότι 1000 κοιλιακοί!