Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα που θα ευχαριστηθεί κι ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος! - LINE LIFE

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα που θα ευχαριστηθεί κι ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος!

Λίγο μπελαλίδικο γλυκάκι, αλλά στην πραγματικότητα πολύ εύκολο. Με απλά υλικά κι εκτέλεση, φτιάχνουμε ένα γλυκό ψυγείο που θα ευχαριστηθεί κι ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος.

Για τη βάση μπισκότου:

  • 110 γρ. πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
  • 80 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 γρ. τρούφα

Για τη γέμιση:

  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλια, στιγμής
  • Γάλα για τις κρέμες βανίλιας, όσο αναγράφεται στις οδηγίες
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο ζελατίνης

Για το γλάσο καραμέλας:

  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. βιτάμ
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, τα τριμμένα φουντούκια και την τρούφα.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ταψάκι το οποίο το έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει καλά. Το στρώνουμε και ισιώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ποτηράκι με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, διαλύουμε το φύλλο ζελατίνης. Το ανακατεύουμε και το στύβουμε καλά με τα δάχτυλά μας. Την κρατάμε και θα την προσθέσουμε στις κρέμες βανίλιας.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τις κρέμες και τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε το γλάσο καραμέλας:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 ακόμη λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

Τότε, το περιχύνουμε πάνω στην κρέμα, το ισιώνουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά το γλυκό.

Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.