Γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα που θα ευχαριστηθεί κι ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος!

Λίγο μπελαλίδικο γλυκάκι, αλλά στην πραγματικότητα πολύ εύκολο. Με απλά υλικά κι εκτέλεση, φτιάχνουμε ένα γλυκό ψυγείο που θα ευχαριστηθεί κι ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος.

Για τη βάση μπισκότου:

  • 110 γρ. πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
  • 80 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 γρ. τρούφα

Για τη γέμιση:

  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλια, στιγμής
  • Γάλα για τις κρέμες βανίλιας, όσο αναγράφεται στις οδηγίες
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο ζελατίνης

Για το γλάσο καραμέλας:

  • 1 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. βιτάμ
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Σε μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, τα τριμμένα φουντούκια και την τρούφα.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ταψάκι το οποίο το έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει καλά. Το στρώνουμε και ισιώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ποτηράκι με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, διαλύουμε το φύλλο ζελατίνης. Το ανακατεύουμε και το στύβουμε καλά με τα δάχτυλά μας. Την κρατάμε και θα την προσθέσουμε στις κρέμες βανίλιας.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τις κρέμες και τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη μπισκοτένια βάση και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε το γλάσο καραμέλας:

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας. Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 ακόμη λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.

Τότε, το περιχύνουμε πάνω στην κρέμα, το ισιώνουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά το γλυκό.

Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εχετε μυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα εξαφανίσετε…

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος των μυρμηγκιών και είναι πολύ πιθανό να κάνουν... έφοδο στο σπίτι μας! Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την...

12 αφορισμοί από την μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Η Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907-13 Ιουλίου 1954) ήταν Μεξικανή ζωγράφος. Το στυλ ζωγραφικής της είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς του Μεξικό αλλά έχει...

Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα σας;

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα,...
close