Γνωστά παυσίπονα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου που απορρέει από τη χρήση των ευρείας χρήση παυσίπονων εξέδωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Στην οδηγία του ζητά από τους πολίτες να είναι περισσότερο συνετοί ως προς την χρήση των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ), ειδικά αν έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα.

Ο FDA αιτιολογεί την έκδοση της νέας αυτής σύστασης μετά από δεδομένα που περιήλθαν σε γνώση του και έδειχναν ότι ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να αυξηθεί ακόμα και μετά από σύντομο διάστημα χρήσης των ΜΣΑΦ.

«Μέχρι τώρα, στα φύλλα οδηγιών χρήσης των ΜΣΑΦ περιλαμβανόταν η προειδοποίηση “ίσως προκαλεί κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου”. Τώρα λέμε ότι όντως προκαλούν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του FDA, Έρικ Παχον με δηλώσεις του στο δίκτυο NBC News.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη σύσταση του FDA, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να παίρνουν πολλαπλά προϊόντα που περιέχουν ΜΣΑΦ.

Πολλά μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα προϊόντα εντάσσονται στην κατηγορία των ΜΣΑΦ, όπως η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη. Ωστόσο ΜΣΑΦ μπορεί να εμπεριέχουν και φαρμακευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση πολλαπλών συμπτωμάτων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αν και η ασπιρίνη περιλαμβάνεται στην κατηγορία των ΜΣΑΦ, δεν περιλαμβάνετε στη νέα σύσταση του οργανισμού.

«Δεν θα πρέπει να παίρνετε περισσότερα από ένα προϊόντα που περιέχουν ΜΣΑΦ κάθε φορά.Ελέγχετε πάντα την λίστα των δραστικών ουσιών του σκευάσματος» τονίζει η Δρ Καρεν Μαχονεϊ, αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Μη Συνταγογραφούμενων Προϊόντων του FDA.

xapia

Για την περίπτωση των πασχόντων από καρδιακή νόσο ή υπέρταση θα πρέπει η χρήση των ΜΣΑΦ να γίνεται κατόπιν υπόδειξη του θεράποντος ιατρού. Στη περίπτωση που κρίνεται αναγκαία η χρήση τους, θα πρέπει να λαμβάνονται στην ελάχιστη δυνατή δοσολογία για το μικρότερο χρονικό διάστημα. Στη περίπτωση που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση πόνου, η χρήση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δέκα ημέρες.

Επόμενο βήμα του οργανισμού είναι να ζητήσει από τις φαρμακοβιομηχανίες να συμπεριλάβουν την αναθεωρημένη σύσταση στο φύλλο οδηγιών χρήσης, τόσο των συνταγογραφούμενων, όσο και των μη φαρμάκων της κατηγορίας των ΜΣΑΦ.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Να 5 λόγοι γιατί δεν θα έπρεπε να φοράτε σουτιέν στον ύπνο

Μετά από μια δύσκολη μέρα,σχεδόν όλες οι γυναίκες πέφτουν για ύπνο χωρίς να τις νοιάξει να βγάλουν το σουτιέν τους.Ένας μύθος λέει ότι οι...

Ένα ποίημα του Λόρδου Μπάιρον που φυσικά ουδέποτε δίδαξαν στα σχολεία για ευνόητους λόγους.

Ο ποιητής ευθέως στοχοποιεί τον Βαρόνο Ρόθτσαιλντ και την τακτική ελέγχου των εθνών μέσω του δανεισμού. Δανείζοντας χρήματα στους τυράννους , οι Σιωνιστές καθίστανται αυτοί που...

Κλασικό Μπισκοτόγλυκο Ψυγείου Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα. Συστατικά 2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ 200 ml. γάλα φρέσκο 50 ml. κονιάκ ή λικέρ Για την...
close