in

Δείτε γιατί δεν πρέπει ποτέ να κάθεστε σταυροπόδι.

Το σταυροπόδι είναι μια από τις πιο συνηθισμένες θέσεις, όταν καθόμαστε. Μάλιστα, πολλές φορές γίνεται σχεδόν αυτόματα. Αυτή η στάση σώματος είναι κομψή και συνήθως συνδέεται με την έκφραση της θηλυκότητας. Έχουμε συνηθίσει να σταυρώνουμε τα πόδια μας χωρίς να το σκεφτόμαστε, αλλά λίγοι έχουν σκεφτεί,ότι μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία και το σώμα μας.

Δείτε παρακάτω μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες για το σταυροπόδι, ώστε να είστε καλά ενημερωμένοι για το πως να αποφύγετε προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος με μια απλή κίνηση.

2196385715e404db8bcc126453da2baf

Παρόλο που σε πολλούς αυτή η γυναίκα φαίνεται πολύ ελκυστική λόγω της στάσης του σώματός της, δείτε τι συμβαίνει στο σώμα αν μείνετε πολύ ώρα σταυροπόδι:

  • Διατηρώντας μια συγκεκριμένη στάση για ώρες μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται παράλυση περονιαίου νεύρου ή παράλυση. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάθεστε στην ίδια θέση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αποδεικνύεται, ότι η θέση που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει την περονιαίου νεύρου παράλυση είναι το σταυροπόδι.
  • Το 2010 διάφορες έρευνες έδειξαν, ότι το παρατεταμένο σταυροπόδι αυξάνει την πίεση του αίματος. Ακόμα και αν δεν έχετε πρόβλημα με την πίεση του αίματος, το να αποφεύγετε να κάθεστε σε αυτή την θέση για πολλές ώρες μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε πιο υγιεινή ζωή και να αποτρέψετε μελλοντικές διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος.

0e3f55240f02c42be005ee3ad4d13372

Ένας από τους λόγους για αυτό είναι, ότι όταν βάζετε το ένα γόνατο πάνω στο άλλο,  αυτό στέλνει αίμα από τα πόδια μέχρι το στήθος, με αποτέλεσμα να αντλείται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος από την καρδιά, γεγονός που αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι, ότι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται λόγω της ισομετρικής άσκησης των μυών των ποδιών, που αυξάνει την αντίσταση στη ροή του αίματος. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα το κάνετε σταυροπόδι στο ύψος των αστραγάλων και όταν βάζετε το ένα πόδι πάνω στο άλλο.

32732f10423252bb54b46a31a691d143

  • Αυτή η στάση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πυελική ανισορροπία. Το παρατεταμένο σταυροπόδι μπορεί να κάνει το εσωτερικό των μηρών μικρότερο και το εξωτερικό μακρύτερο, με αποτέλεσμα να βάζει σε κίνδυνο την μετακίνηση των αρθρώσεων.
  • Επίσης, το σταυροπόδι μπορεί να προκαλέσει ευραγγείες. Παρά το γεγονός, ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στη φλεβίτιδα είναι τα γονίδιά, το συχνό σταυροπόδι μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των συμπιεσμένων φλέβες. Υπάρχουν μικροσκοπικές βαλβίδες στα αιμοφόρα αγγεία, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος προς τη λάθος κατεύθυνση. Όταν κάνετε σταυροπόδι η πίεση στις φλέβες αυξάνεται και εμποδίζει την ροή του αίματος, αποδυναμώνοντας τα αγγεία και επιτρέποντας την επιστροφή της ροή του αίματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συγκέντρωση του αίματος στα πόδια και να κάνει τις φλέβες πρήζονται.

Τέλος, μια έρευνα έδειξε, ότι το σταυροπόδι για πάνω από 3 ώρες μπορεί να προκαλέσει κύφωση, πόνους στην μέση και τον αυχένα και δυσφορία στα ισχία.

b1419d7db5dca850d7bbba6d5e9689de

Τώρα που είδατε τις συνέπειες που έχει το σταυροπόδι, ίσως σκεφτείτε να σταματήσετε αυτή την συνήθεια για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Πηγή

Όταν δείτε ΓΙΑΤΙ Ψήνει τα τσόφλια των Αβγών, δεν θα ξαναπετάξετε ΠΟΤΕ τα δικά σας!

Παίρνει τον Κιμά και τον Πλάθει σε Σχήμα Κουλουριού. Μόλις Μάθετε το Λόγο, θα το Κάνετε κι εσείς!