Δείτε πόσο μειώνεται ο κίνδυνος διαβήτη για κάθε αναψυκτικό που «κόβετε»

Βγάζοντας τα αναψυκτικά από τη ζωή μας μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς επιστήμονες.

Ακόμη κι αν δεν απαρνηθούμε εντελώς τα ανθυγιεινά αναψυκτικά με τις τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, αντικαθιστώντας μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικό με νερό ή με κάποιο άλλο ρόφημα που δεν περιέχει ζάχαρη ο κίνδυνος μειώνεται αισθητά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό βάσει στοιχείων που αφορούσαν σε περισσότερους από 25.000 ανθρώπους ηλικίας 40 έως 79 ετών και κάλυπταν διάστημα 11 ετών.

Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι για αύξηση της τάξεως του 5% στην ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης από αναψυκτικά και γενικώς ροφήματα με πολλή ζάχαρη, ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη αυξάνεται κατά 18%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, αντικαθιστώντας ένα ζαχαρούχο ρόφημα την ημέρα με ένα ρόφημα χωρίς ζάχαρη, οι δείκτες συχνότητας διαβήτη θα μπορούσαν να μειωθούν έως και κατά 25%.

Τα στοιχεία της νέας έρευνας παρουσιάζονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Diabetologia, το επίσημο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD).

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για να μην αρρωστήσετε πιείτε αυτό το ρόφημα – Συστατικά για πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες. Το πλεονέκτημα είναι ότι σε...

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κέικ ζέβρα!(Βίντεο)

Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις και εντυπωσιακά νόστιμο όταν το τρως! Είναι το κέικ ζέβρα που σε ταξιδεύει σε σαφάρι της Αφρικής. Θα χρειαστείτε: 2 ½ κούπες...
close