Δείτε τι μπορεί να συμβεί εάν κοιμηθείτε με τους φακούς επαφής. Μεγάλη Προσοχή!

Οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η δημοτικότητά τους είναι αρκετά δικαιολογημένη!

Η διόρθωση της όρασης με τους φακούς εμφανίζεται πιο ομαλά και είναι καταλληλότεροι για ορισμένα ιατρικά ελαττώματα όπως τον αστιγματισμό για παράδειγμα. Με τους φακούς μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά και να ζήσουμε με έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής.

24928055233_7c802441de_o

Η μόλυνση των ματιών

Όλη αυτή η ρόδινη εικόνα σκουραίνει μια επιπλοκή που συμβαίνει συχνά σε κατόχους φακών επαφής, – βακτηριακή κερατίτιδα . Είναι μια φλεγμονή του κερατοειδούς, που συνοδεύεται από ένα δάκρυ, ομίχλη, πόνο και θολή όραση.

25528632876_0a361a69c5_o

«Ακριβώς έτσι!»
Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με τις κακές συνήθειες που οδηγούν απευθείας στην εμφάνιση της κερατίτιδας.

2275-810x425-1

Η Κερατίτιδα είναι αναπόφευκτη αν :

  1. Πάμε για ύπνο με τους φακούς επαφής. Τα στατιστικά στοιχεία δεν λένε ψέμματα: το 44% των ατόμων που χρησιμοποιούν τακτικά φακούς επαφής, ξεχνάνε να τους βγάλουν τη νύχτα, και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της κερατίτιδας 6,5 φορές! Ο οφθαλμίατρος είναι ομόφωνος κατά την άποψή  ότι ο φακός θα πρέπει να αφαιρεθεί πριν πάτε για ύπνο , ακόμη και αν η συσκευασία υποδεικνύει ότι αυτό μπορεί να είναι περιττό.
  2. Δεν αλλάζουμε το φακό σε εύθετο χρόνο ενώ έχει λήξη η χρήση.
  3. Καθαρίζετε το φακό αμέσως μετά την αφαίρεση. Η επιφάνεια του φακού είναι το σωτήριο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Ο έγκαιρος καθαρισμός με ένα ειδικό διάλυμα σκοτώνει το 90% των βακτηρίων. Παρεμπιπτόντως το διάλυμα στο δοχείο πρέπει να αλλάζει τακτικά.
  4. Πλένουμε τους φακούς με νερό της βρύσης.
  5. Μην αφαιρείτε τον φακό ενώ παράλληλα έχετε βγει από ένα ντους ή πισίνα.
  6. Αν δεν πλένετε τα χέρια σας πριν από τη χρήση του φακού.

Πηγή: apisteuta.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Camping: Χρήσιμες συμβουλές για να μην σας λείψει τίποτα!

Το camping έχει πολλούς πιστούς φίλους, καθώς η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει είναι ανεκτίμητη! Μπορεί να μοιάζει απλό, όταν όμως έρθει εκείνη η στιγμή...

Πώς είναι ο κόλπος της γυναίκας που έχει καιρό να κάνει έρωτα

Γίνεται μικρότερος ο κόλπος της γυναίκας μετά από μεγάλη αποχή; Όχι. Ο κόλπος είναι ένα όργανο με μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή. Η μακροχρόνια αποχή μπορεί...

Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά Μερίδες: 6 Υλικά 2 φύλλα σφολιάτα 1 φάκελος πουρές πατάτας MAGGI 500 ml γάλα με πλήρη λιπαρά 250 ml νερό 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο 200 γρ. φέτα κομμένη σε...
close