in

Εσείς αφήνετε τον Σκύλο σας να σας Γλύφει; Δείτε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να το σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ!

Μπορεί να νομίζετε πως είναι κάτι χαριτωμένο – αυτή η τεράστια γλώσσα του σκύλου σας που βγαίνει από το σαγόνι του και σας γεμίζει σάλια. Αλλά τι θα σκεφτόσασταν εάν σας λέγαμε πως αυτή η κίνηση δεν είναι και τόσο αθώα; Φυσικά δεν εννοούμε πως ο αγαπημένος σας φίλος θέλει να σας κάνει κακό.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα βακτήρια που υπάρχουν στη γλώσσα του. Είναι τα στόματα τους πιο καθαρά από τα ανθρώπινα; Όχι. Αυτό είναι ένας μύθος.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε, να μυρίσουμε και να καταλάβουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πολύ συχνά κάνουν επίθεση στα σκουπίδια. Επίσης, όπως εμείς δίνουμε ένα φιλί στο μάγουλο όταν χαιρετάμε κάποιον, οι σκύλοι δίνουν ένα φιλί στο πίσω μέρος τους.

Ο John Oxford, καθηγητής της ιολογίας και της μικροβιολογίας στο “Queen Mary University in London”, ανέλυσε περαιτέρω το πόσα βακτήρια υπάρχουν στο στόμα και τη μύτη ενός σκύλου:

“Δεν είναι μόνο όσα υπάρχουν στο σάλιο του. Οι σκύλοι περνούν τη μισή ζωή τους μυρίζοντας γωνίες και περιττώματα άλλων σκύλων, οπότε είναι λογικό να περιμένει κανείς οι μύτες τους να είναι γεμάτες βακτήρια και ιούς.”

Αυτοί οι ιοί και τα μικρόβια μπορούν να κάνουν πολύ κακό στους ανθρώπους, όπως μία γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία έμαθε με τον δύσκολο τρόπο. Μολύνθηκε από το σάλιο του σκύλου της. Το χειρότερο είναι πως δεν είχε καταλάβει τίποτα μέχρι που μία μέρα που όταν μιλούσε στο τηλέφωνο παρατήρησε πως δεν μπορούσε να μιλήσει καλά.

Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, είχε βυθιστεί στην καρέκλα και η υγεία της είχε αρχίσει να χειροτερεύει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ανάρρωσε μετά από δύο εβδομάδες στην εντατική και πολλά αντιβιοτικά. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν πως είχε μολυνθεί από ένα βακτήριο(capnocytophaga canimorsus) που είναι αρκετά συνηθισμένο στα στόματα των σκύλων και των γατών.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό – έχουν υπάρξει 13 παρόμοιες περιπτώσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Και αυτή δεν είναι η μόνη αρρώστια που μπορεί να μεταδώσει ένας σκύλος στους ανθρώπους.

1

Ringworm είναι μία μυκητώδη δερματική μόλυνση που μπορεί εύκολα να μεταδοθεί από ένα σκύλο στους ανθρώπους. Εάν το βακτήριο που είναι υπεύθυνο γι’αυτή την ασθένεια υπάρχει στο στόμα τους και σας φιλήσουν, το πιθανότερο είναι να σας φιλήσει και το βακτήριο αυτό.

Γνωρίζει κανείς τον MRSA?

2

MRSA ονομάζεται μία μόλυνση που παράγει πληγές όπως αυτή στην εικόνα και μπορεί να προκληθεί από ένα αθώο φιλί του σκύλου σας. Το βακτήριο αυτό δεν επηρεάζει τα σκυλιά, όταν έρθει όμως σε επαφή με τον ιδιοκτήτη τους, γίνονται σκούρα τα πράγματα.

Η ασθένεια του σταφυλόκοκου

3Η ασθένεια του σταφυλόκοκου μοιάζει αρκετά με το MRSA. Προκαλείται από ένα παρόμοιο βακτήριο που προκαλεί και το MRSA.

Capnocytophaga Canimorsus

Αυτή είναι μία πολύ άσχημη ασθένεια. Για να σας το δώσουμε να καταλάβετε σας δείχνουμε την εικόνα που ακολουθεί. Η ασθένεια που έχει ο άντρας παρακάτω προκλήθηκε όταν ο σκύλος του έγλυψε την ανοιχτή πληγή του.

4

Τα πόδια του είχαν γίνει ακόμα χειρότερα. Το ένα από αυτά αναγκάστηκε να το ακρωτηριάσει. Θα χάσετε το πόδι σας εάν φιλάτε στο στόμα τον σκύλο σας; Μάλλον όχι. Αλλά θα το ρισκάρατε;

Η απόφαση είναι δική σας…

Credit: davidwolfe.com

Αυτός το κείμενο είναι για όσους έχουν βιώσει κατάθλιψη.

Το Χρυσό Γάλα: Ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντικαρκινικό ελιξήριο – Τρόπος παρασκευής (Βίντεο)