Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα

Ετοιμάστε μέσα σε λίγη ώρα το γλυκό ψυγείου και απολαύστε την ελαφριά κρέμα βανίλιας με την καραμέλα πάνω σε μία τραγανή βάση μπισκότου. Απλό γλυκό αλλά πολύ γευστικό!

Υλικά

110 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive

80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. τριμμένα φουντούκια

50 γρ. τρούφα σοκολάτας

2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια

220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

1 φύλλο ζελατίνης

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κούπα κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλάκι κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε ένα βαθύ ταψάκι 24 εκ., τοποθετείτε μέσα, και στα τοιχώματα, μεμβράνη ή λαδόχαρτο, βουτυρώνετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Αλέθετε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε πάλι να ομογεοποιηθούν.
  3. Αδειάζετε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι.
  4. Το απλώνετε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  5. Παράλληλα φτιάχνετε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Βάζετε τη ζελατίνη μέσα στις κρέμες και ανακατεύετε αφού την έχετε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό.
  7. Σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής, προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  8. Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση σας και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει.
  9. Για το ετοιμάσετε το γλάσο καραμέλας βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσετε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.
  10. Προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
  11. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
  12. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
  13. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει. Όταν κρυώσει, το περιχύνετε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας.
  14. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

govastileto.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνταγή για ζύμη κρέπας σαν κι αυτή που παραγγέλνεις! Αυτό είναι το μυστικό συστατικό!

Μου αρέσει πάρα πολύ να πειραματίζομαι στην κουζίνα. Ειδικά τώρα που η μικρή μου πηγαίνει νηπιαγωγείο και πρέπει στην τσάντα της να έχει και...

Βιονικά γυαλιά θα δώσουν σε εκατομμύρια τυφλούς την ευκαιρία να δουν ξανά.

Οι επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πριν μπορέσουν να αποκαταστήσουν την όραση σε τυφλούς, στέλνοντας κινούμενες εικόνες κατευθείαν στον εγκέφαλο. Για πρώτη φορά, χειρουργοί εμφύτευσαν ένα...

Ηλιακό έγκαυμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τον πόνο και το κοκκίνισμα!

Το ηλιακό έγκαυμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του δέρματος. Είναι όμως και εξαιρετικά ενοχλητικό, καθώς το δέρμα κοκκινίζει...
close