in

Η δίαιτα των μούρων για να χάσετε κιλά δίχως στερήσεις!

Αφήστε τις δίαιτες και τις στερήσεις και προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο δύο με τρεις μερίδες μούρων.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποίησε το Washington State University, οι τροφές που περιέχουν την ουσία ρεσβερατρόλη (ένα είδος αντιοξειδωτικού, που βρίσκεται μεταξύ άλλων στη φλούδα των σταφυλιών και στα μούρα), μπορούν να μετατρέψουν το λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο καίει λιπίδια. Με τον τρόπο αυτό, οι τροφές αυτές μπορούν να συμβάλλουν στον αγώνα κατά της παχυσαρκίας και της δυσλειτουργίας του μεταβολισμού.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια, τα οποία κατανάλωναν ρεσβερατρόλη σε ποσότητες ισοδύναμες με 340 γρ. φρούτων την ημέρα και οι μετρήσεις τους έδειξαν ότι παρά την πλούσια σε λιπαρά διατροφή τους, τα ποντίκια που λάμβαναν ρεσβερατρόλη κέρδισαν περίπου 40% λιγότερο βάρος σε σχέση με αυτά της ομάδας ελέγχου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Min Du, «οι πολυφαινόλες στα φρούτα αυξάνουν τη γονιδιακή έκφραση, η οποία ενισχύει την οξείδωση των διατροφικών λιπαρών, με αποτέλεσμα να μην υπερφορτώνεται ο οργανισμός».

Υπάρχουν, ωστόσο, και επιπλέον καλά νέα. Η ίδια ουσία υπάρχει και στο κόκκινο κρασί, επομένως μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές αυτό το ποτήρι Merlot που θέλετε!

Η παραπάνω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Obesity».

 

Πηγή

Τάρτα ψυγείου με βάση oreo, κρέμα τυριού και φράουλες

Δείτε Πόσο Εύκολα, μπορείτε να τελειοποιήσετε τη στάση του Σώματός σας.