Η επιστήμη μίλησε: ΠΡΕΠΕΙ να αυτοϊκανοποιείσαι πριν κοιμηθείς! Δες γιατί…

Μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να είναι θέμα – ταμπού για πολλούς, ωστόσο όλοι ανεξαιρέτως δε μπορούν παρά να… υποκύψουν στον πειρασμό και να παραδεχτούν στον εαυτό τους πως «περνούν και μόνοι τους καλά».

Η επιστήμη βάλθηκε να μας απενοχοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα και υποστηρίζει πως το να έρθεις στην κορύφωση μέσω της αυτοϊκανοποίησης, λίγο πριν το βραδινό ύπνο, μας κάνει να κοιμηθούμε σαν πουλάκια!

Να λοιπόν μερικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να αφιερώσεις λίγα λεπτά με τον εαυτό σου πριν αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα!

Γιατί θα κοιμάσαι καλύτερα

Μπορεί ο έpωτας να σε κουράζει σωματικά ΑΛΛΑ οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται σε βοηθάνε να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς μετά από έναν απολαυστικό… σαν πουλάκι.

Γιατί θα διώξει το στρες της ημέρας

Ξαπλώνεις στο κρεβάτι και στο κεφάλι σου γυρνάνε εξετάσεις/ εργασίες/ meeting/ project. Για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας συνδυασμός ντοπαμίνης και ενδορφίνης. Το σύστημα της ντοπαμίνης ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης όπως και οι ενδορφίνες. Οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου

Αυτό. Δηλαδή αν δεν μπορείς να κάνεις εσύ αυτό το δώρο στον εαυτό σου ποιος θα το κάνει; Η αυτοϊκανοποίηση θα σε βοηθήσει να μάθεις ακόμη καλύτερα το σώμα σου- τι του αρέσει, τι το ερεθίζει οπότε go for it!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σπάει ένα αυγό και το ρίχνει μέσα σε ένα σελοφάν… Ο λόγος που το κάνει….!!!

Το βράσιμο ενός αυγού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος ενός αυγού. Το μαγείρεμα του αυγού μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι...

Λαζάνια με κοτόπουλο και ψητή κολοκύθα!

Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών. Εδώ τα φτιάχνουμε σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με κιμά κοτόπουλου και κολοκύθα που...

Αυτά τα μυστικά της γλώσσας του σώματος θα σας φανούν πολύ χρήσιμα

Έως και το 80% των πληροφοριών που λαμβάνουμε κατά μία συνομιλία είναι μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας. Αλλά πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι...
close