Η πορτοκαλόπιτα της Ρόζας!

Η κυρία Ρόζα ειναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου. Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτα της (ή πατσαβουρόπιτα όπως τη λεει) και ήταν η καλύτερη που έχουμε φάει ποτέ! Την παρακαλέσαμε να μας δώσει τη συνταγή. Αντί για δική της φωτογραφία μας πρότεινε να βάλουμε τη θέα απο την αυλή της. Ιδού:

αυλη

Πορτοκαλόπιτα Ρόζας

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξισμα στο σιρόπι και μισό στο μίγμα)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ενα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα.
  • Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
  • Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάνε το τεστ του Δαλάι Λάμα μόνο 4 ερωτήσεις και όμως οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν!

Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!». Πολύ ενδιαφέρον τεστ! Μην κλέβεις κοιτώντας τις απαντήσεις στο τέλος. Το μυαλό...

Έξυπνα κόλπα που θα σας κάνουν ειδικούς !!!

Η τέχνη του μακιγιάζ είναι προσιτή σε όλους, και μπορούμε να το κάνουμε πραγματικά εντυπωσιακό, και είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Συγκεντρώσαμε μερικά αποτελεσματικά...

Muffins με σως καφέ

Υλικά για τη ζύμη 100γρμ κακάο σκόνη 500γρμ καστανή ζάχαρη 250γρμ βραστό νερό 200γρμ μαύρη σοκολάτα θριμματισμένη 4 αβγά 160γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά για το σιρόπι 320γρμ καστανή ζάχαρη 1...
close