Θαλασσινό αλάτι : Ένα θαυματουργό φάρμακο βοηθά σε 10 ασθένειες!

Γνωρίζατε ότι εκτός του νατρίου, υπάρχουν ίχνη 80 άλλων στοιχείων στο θαλασσινό αλάτι, όπως κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα σας και την υγεία των μαλλιών σας.

1. Με την προσθήκη του θαλασσινού αλατιού στη διατροφή σας, προλαμβάνεται την οστεοπόρωση. Πάνω από 20% του νατρίου στο σώμα μας συσσωρεύεται στα οστά,. Τα οποία είναι εξασθενημένα εάν υπάρχει έλλειψη ορυκτών στο αίμα και των σωματικών υγρών.

2. Ομαλοποιεί την καρδιακή αρρυθμία, και κρατά την πίεση του αίματος υπό έλεγχο. Επίσης έχει σημαντική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η τακτική λήψη από το πόσιμο θαλασσινό αλάτι διαλυμένο σε νερό, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο σώμα.

3. Το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην εξισορρόπηση του επιπέδου οξύτητας στο σώμα, αλλά και την εξάλειψη των πιθανών θανατηφόρων ασθενειών.

4. Βοηθά όταν πρόκειται για την πίεση- μείωση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Θεραπεύει μεταβολικές ασθένειες όπως ο διαβήτης.

5. Θεωρείται ότι είναι ένα φυσικό μέσο καθαρισμού του αίματος. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες. Μαγνήσιο το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματική δράση των αντιοξειδωτικών.

6. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα σώμα γίνεται πιο ανθεκτικό σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες όπως τη γρίπη, τις αλλεργίες, κ.τ.λ.

7. Το θαλασσινό αλάτι έχει καταπραϋντική δράση, όταν πρόκειται για μυϊκές κράμπες. Επειδή είναι πλούσιο σε κάλιο (το οποίο διευκολύνει τη λειτουργία των μυών)

8. Το ασβέστιο βοηθά στον καθαρισμό από φραγμένους πόρους στο δέρμα.

9. Το θαλασσινό αλάτι είναι ιδανικό όταν χρησιμοποιείται ως φυσική απολέπιση του δέρματος, διότι η υφή του βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

10. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για τη σωστή διατροφή στα κύτταρα.
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο!

Νιώθετε πόνο στο στομάχι και τάσεις μελαγχολίας; Εχετε απώλεια βάρους ήλίγο αίμα; Δείτε τα 15 συμπτώματα οι άντρες πρέπει να ελέγξουν ως πιθανές αιτίες...

Έτσι θα απομακρύνετε την οσμή από μούχλα στο σπίτι

Μία από τις πιο επίμονες και δύσκολες για την απομάκρυνσή τους οσμές στο σπίτι είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας. Πολλοί άνθρωποι την περιγράφουν...

Γιατί τιναζόμαστε στον ύπνο μας;

Στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα… Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα...
close