in

Θυσιάστηκε 8χρονη για να σώσει την αδερφούλα της – Έζησε κάτω από το άψυχο κορμάκι της

Η 8χρονη Giulia Renaldo έδωσε τη ζωή της για να σωθεί η 4χρονη αδερφούλα της από τον φονικό σεισμό που βύθισε στο πένθος την Ιταλία.

Οι διασώστες βρήκαν την 8χρονη νεκρή. Κάτω από το άψυχο κορμάκι της και μέσα στα ερείπια είχε επιζήσει για ώρες η 4χρονη αδερφούλα της Giorgia. Δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά.

Η γιαγιά των δύο ανήλικων κοριτσιών Angela Cafini δήλωσε πως οι διασώστες βρήκαν τα δύο κοριτσάκια μαζί κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας στο χωριό Pescara del Tronto ώρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Είχε επιβιώσει μόνο η 4χρονη Giorgia.

Με δάκρυα στα μάτια η συντετριμμένη γιαγιά μίλησε για το πώς η 4χρονη εγγονή της γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά από τον φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ χάρη στη μεγαλύτερη αδερφούλα της. Ξάπλωσε πάνω της για να την προστατεύσει όταν κατέρρευσε το σπίτι τους.

Pescara del Tronto, 25.08.16. Tends area for the victims of the earthquake. Angela Cafini with a rescuer. Photo: Víctor Sokolowicz
Pescara del Tronto, 25.08.16. Tends area for the victims of the earthquake. Angela Cafini with a rescuer.
Photo: Víctor Sokolowicz

“Η Giulia πέθανε σώζοντας την αδερφή της. Ξάπλωσε πάνω της. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που βγήκε ζωντανή. Μου είπαν ότι δεν έχει έχει τραυματιστεί και αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό”, δήλωσε η Angela Cafini. Το χωριό όπου ζούσε η οικογένεια έχει σβηστεί από τον χάρτη, καθώς καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα κτίρια.

“Βρέθηκαν μαζί από τους διασώστες. Ήταν μαζί. Η μία ζωντανή και η άλλη νεκρή. Η Giulia χρησιμοποίησε το σώμα της για να σώσει τη μικρότερη αδερφή της. Η Georgia δεν είχε χτυπήσει καθόλου. Δεν είχε τραυματιστεί. Είναι θαύμα που είναι ζωντανή, αλλά είμαι διαλυμμένη. Έχασα μία εγγονούλα μου και έζησε η άλλη”.

Η 64χρονη γυναίκα ξέσπασε σε δάκρυα, με φίλους και διασώστες να προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Η κόρη της Michaela και ο γαμπρός της Fabio την επισκέφτηκαν στο μικρό χωριό που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Είχαν πάει διακοπές από το σπίτι τους στη Ρώμη. Τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου αναρρώνουν, ενώ η 64χρονη βγήκε αλώβητη.

Τι γίνεται όταν ένα ενυδρείο με 400 καρχαρίες, «σπάει» μέσα σε εμπορικό κέντρο! [Βίντεο]

Σκόπελος: Η παραγγελία του Αλ Πατσίνο που έγινε θέμα συζήτησης – Τι πήγαν στο σκάφος του διάσημου ηθοποιού!